Shakira je jedna od najpoznatijih džepnih Venera u svijetu zabavne industrije. Predivna kolumbijska glazbenica visoka je 155 centimetara, a, kao i mnoge druge niže žene, obožava nositi obuću s platformom kako bi vizualno produljila svoju figuru. Na spomen takve obuće većina prvo pomisli na sandale i salonke s visokom potpeticom, poput kultnih louboutinki ili Versaceova modela Meduza koji je popularan posljednjih nekoliko godina.

Galerija

Međutim, Shakira se ne zadržava samo na obući za posebne prigode. Ona svojoj visini dodaje centimetre i u ležernim prigodama, zahvaljujući svom omiljenom modelu tenisica koje posljednjih godinu dana gotovo ne skida sa sebe.

Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 Foto: Profimedia

U pitanju su tenisice američkog brenda R13, koji je 2009. godine osnovao dizajner Chris Leba. Nakon 19 godina rada u modnoj kući Ralph Lauren, Leba je trebao promjenu i nove izazove. "R13 i dalje je klasičan američki sportski brend, ali želio sam napraviti nešto za drugu Ameriku, onu buntovnu, odvažnu, za slobodne mislioce ove zemlje", kazao je.

"Moraš imati poštovanja": Shakirino izdanje za Wimbledon proglašeno neprimjerenim

Naravno, kakav bi to sportski brend bio bez tenisica? Leba je lansirao nekoliko modela, a onaj koji se najviše svidio Shakiri ima naziv Courtney.

Tenisice Courtney brenda R13 Foto: Lyst

Ova visoka platnena tenisica s predimenzioniranom punom platformom dolazi u raznim varijantama, a Shakira je u svojim kombinacijama dosad pokazala crni, plavi, lila i bijeli model.

Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 Foto: Profimedia

Malo je reći da ih obožava, s obzirom na to da gotovo i nema prigode u kojoj ih ne nosi. Tako je u njima, između ostalog, snimljena tijekom obilaska trgovina, šetnji, odlaska na aerodrom i razgledavanja nekretnina u Miamiju.

Nosila ih je i prilikom posjeta Wimbledonu. Polufinalni meč između Carlosa Alcazara i Danila Medvedeva pratila je u odjevnoj kombinaciji s potpisom brenda MO5CH1NO Jeans i plavim R13 tenisicama te izazvala brojne reakcije.

Shakira u tenisicama Courtney brenda R13 Foto: Profimedia

Shakira: Gornji dio bikinija u kojima dame izgledaju mrak bez obzira na konfekcijsku veličinu

Shakira: Model obuće koji gotovo nitko ne bi nosio u hladnim mjesecima