Kultni film "Doručak od Tiffanyja" iz 1961. godine ne možemo zamisliti bez glumice Audrey Hepburn, koja je utjelovila glavnu junakinju Holly Golightly. No ta je uloga prvo bila ponuđena drugoj holivudskoj zvijezdi, ali ona ju je odbila jer joj se nije svidio scenarij.

Galerija

U nedavnom intervjuu za CBS Sunday Morning Shirley MacLaine potvrdila je da je odbila ulogu Holly Golightly u klasiku "Doručak kod Tiffanyja".

Nije bio baš neki scenarij i nisam bila toliko mršava, kazala je Shirley te dodala kako nije požalila što je odbila ulogu jer je znala da je Audrey zaslužna za uspjeh tog filma.

Ona je bila draga osoba, dodala je oskarovka. Slavni film djelomično se bazirao na istoimenoj noveli Trumana Capotea, koji se nije slagao s brojnim izmjenama u priči koje su napravljene za filmsku adaptaciju te je preferirao Marilyn Monroe za glavnu glumicu, ali priznao je da je Hepburn odradila sjajan posao.

Shirley MacLaine i Audrey Hepburn u filmu 'Glasna šaputanja' Foto: Profimedia

Audrey Hepburn i Shirley MacLaine iste godine kad je izišao "Doručak kod Tiffanyja", 1961., glumile su zajedno u filmu "Glasna šaputanja", u kojem su tumačile prijateljice oko kojih se prošire nagađanja da su u lezbijskoj vezi.

MacLaine je pak godinu prije, 1960., ostvarila jednu od svojih najslavnijih uloga, onu Fran Kubelik u romantičnoj komediji "Apartman", nagrađenoj s pet Oscara. U filmu je glumila uz Jacka Lemmona, koji je igrao C. C. Baxtera, njujorškog zaposlenika koji napreduje u svojem poslu zahvaljujući tome što svojim šefovima koji imaju ljubavne afere daje svoj stan na raspolaganje.

Shirley MacLaine - 1 Foto: Profimedia

Najpoznatija filmska haljina trebala je izgledati bitno drugačije, a ni dan danas nema konkurenciju