Iako većina nas još uvijek nije ni pošteno zakoračila u jesensku sezonu, modna industrija već se priprema za narednu proljetno-ljetnu. Danas završava još jedan Njujorški tjedan mode, na kojem su brojni brendovi prikazali svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2025. godine.

Galerija

Tjedni mode postali su mjesto na kojem trendseterice i modne influenserice osvajaju prisutne fotografe svojim street style kombinacijama.

Street style izdanja s Njujorškog tjedna mode - 8 Foto: Profimedia

Mnogi će reći kako njihova izdanja zapravo nisu prava ulična moda jer su pomno osmišljena za tu prigodu, a ne spontana i svakodnevna. Međutim, i dalje su dio ležernijeg modnog izričaja.

Street style izdanja s Njujorškog tjedna mode - 15 Foto: Profimedia

Doduše, njujoršku uličnu modu svojevremeno je poprilično promijenila popularnost serije "Seks i grad" i njezine glavne junakinje Carrie Bradshaw.

Carrie Bradshaw Foto: Profimedia

Dio Njujorčanki prihvatio je trend živopisnih i eklektičnih izdanja za koji je zaslužna stilistica i kostimografkinja Patricia Field, modna vizionarka koja je stvorila stil Carrie Bradshaw.

Fiktivna modna ikona usred dana trčala je New Yorkom u vrtoglavim štiklama i spektakularnim komadima, što je potaknulo mnoge žene da i one probude svoje unutarnje dive u dnevnim izdanjima. Manhattanom su zavladale raskošne cvjetne aplikacije, visoke potpetice i efektne torbice.

Carrie Bradshaw Foto: Profimedia

Je li New York i danas grad po mjeri Carrie Bradshaw i njezina stila?

Sudeći po kombinacijama koje smo ovaj tjedan imali priliku vidjeti na Njujorškom tjednu mode, njezina modna ostavština više ne dominira u velikoj mjeri, ali i dalje možemo primijetiti izdanja koja bez nje (i Patricie Field) možda ne bi ni postojala.

Zavirite u galeriju i razgledajte mali dio zanimljivih street style izdanja s ulica New Yorka.

Street style izdanja s Njujorškog tjedna mode - 2 Foto: Profimedia

Ovo samo Carrie može! Nova kombinacija oduševila fanove originalnog "Seksa i grada"

"Seks i grad" usred Zagreba: Elegantna ljepotica u jednostavno savršenoj haljini

26 godina od premijere "Seksa i grada" prisjećamo se 26 nezaboravnih izdanja Carrie Bradshaw