U mnogim domovima počinje sezona otvaranja terasa, a početkom travnja svoju terasu otvorila je i medicinska sestra Marija Ričko, koja sa suprugom i dvoje djece živi u malom mjestu Sudovčini u okolici Ludbrega. Terasa joj je, nakon kuhinje, najdraži dio doma, pa je na njoj stvorila vrlo ugodan ambijent, a uređena je tako da se tijekom ljeta na njoj može provesti i čitav dan.

Galerija

Terasa je naknadno dograđena, spajajući se na kuću sa stepenicama, tako da za kišnog vremena obitelj Ričko bez problema može uživati na njoj, a da ne pokisne. Ovih dana na Marijinoj terasi vlada topli uskrsni ugođaj koji je ova zaljubljenica u uređenje prostora upotpunila vazom i granama koje je obojala sama te ukrasila jajima, baš kao i vjenčić za vrata.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 10 Foto: Privatne fotografije

Obožavam detalje i dekoriranje, bilo za Uskrs ili Božić. Detalji prostoru daju 'ono nešto', dodaje Marija Ričko. Dugo su tražili odgovarajući namještaj za terasu, nešto što će biti i estetski i funkcionalno, a najviše udobno, i tako je izbor pao na veliku kutnu garnituru sa stolom idealnim za obiteljska druženja. Uz njega su dodali i vrlo udobne fotelje. Na terasi se još nalazi i ljuljačka te viseća fotelja koju obožava mlađa populacija.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 6 Foto: Privatne fotografije

Uz kamene stupove stavila sam mrežaste zavjese, kako ih odmilja zovem baldahini, koje daju prostoru jedan romantičan stil, naročito kad krene lagan povjetarac. Baldahini su mi i najdraži detalj terase, otkrila nam je Marija. Ljeti terasa obitelji Ričko postaje njihov drugi dnevni boravak, okružen svježim zrakom i ptičicama.

Samoljepljiva folija na podu? O, da! Petra iz Pule svoju kupaonicu potpuno je preuredila za 150 eura

Milina! Terasa u centru Zagreba okružena zelenilom savršen je dnevni boravak na otvorenom

Najviše vremena provodimo na terasi u proljeće i ljeti, naročito kad dođu vrućine, vrlo je ugodno sjediti na njoj jer pruža hlad. Nedjeljom bude tu i fini obiteljski ručak. U dvorištu bude složen i bazen, tako da se na terasi fino odmaramo nakon kupanja.

Volimo ugostiti prijatelje, susjede i rodbinu druženjem na našoj terasi, na kojoj volimo organizirati ručak ili jednostavno druženje uz moje kolače i kavicu ili mužev roštilj. Terasa je upravo zaslužna za to da možemo tako uživati, opisuje medicinska sestra Marija Ričko iz Sudovčine.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 Foto: Privatne fotografije