Tijekom zimskih večeri samo se poželimo ušuškati u omiljenu dekicu sa šalicom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.

Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.

Sastojci za vruću čokoladu s cimetom:

  • 1,5 l mlijeka
  • 25 dag nasjeckane tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 mala žlica cimeta u prahu
  • 5 velikih žlica ruma

Vruća čokolada - priprema:

  1. U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet.
  2. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri.
  3. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
  4. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom.
  5. Ulijte u šalice i odmah poslužite.

Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.

Inspirirajte se i ostalim receptima za vruću čokoladu:

Topli zagrljaj u šalici: Spoj čokolade i džina koji grije dušu Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Za ljubitelje svega čokoladnog: Napravite vlastiti čoko-bar u svome domu