Tom Cruise glumio je u filmu "Rođen 4. srpnja", a u stvarnosti slavni glumac rodio se dan prije, 3. srpnja, i danas slavi 61. rođendan. Tri godine prije spomenutog filma, 1986., Cruise je snimio kultni "Top Gun", čija slava ne blijedi ni 34 godine kasnije.

Galerija

Toma Cruisea iduće godine gledat ćemo u filmu "Top Gun: Maverick", u kojem će reprizirati ulogu drskog i šarmantnog pilota Petea Mavericka Mitchella.

Nakon testnog prikazivanja 'Top Guna' publika je željela vidjeti više romantičnih scena između Toma Cruisea i Kelly McGillis

Njegova partnerica iz originala, glumica Kelly McGillis u nastavku neće glumiti, ali povodom 57. rođendana Toma Cruisea prisjetili smo se jedne od njihovih nezaboravnih zajedničkih scena iz "Top Guna", koja se odvija u dizalu.

U ovoj sceni Maverick, koji je netom izašao iz tuša odjeven u potkošulju i s ručnikom oko vrata, ulazi u lift, u kojem susreće instruktoricu letenja Charlie Blackwood. Njihova romansa tek se zahuktava, a koliko se sviđaju jedno drugome, govore pogledi koje u liftu razmjenjuju. Pomalo sramežljivo Charlie kaže Mavericku kako inače ne poziva studente u svoju kuću, želeći mu dati do znanja da je njegov nedavni posjet za nju ipak imao posebno značenje.

Ali moram misliti na svoj posao, dodaje Charlie, a Maverick, zadubivši se u njezine plave oči, kaže:

Drago mi je da smo to raščistili.

Scena je to bez koje mnogi ne mogu zamisliti Top Gun, no istina je da se zamalo nije ni pojavila u filmu, već je dodana naknadno.

"Top Gun": 32 godine poslije opet u ulozi zbog koje smo sanjarili o Tomu Cruiseu

I "Top Gun" stigao u Zagreb! Tom Cruise odabrao hrvatskog glumca za ulogu u filmu

Naime, nakon testnog prikazivanja Top Guna publika je željela vidjeti više romantičnih scena između Toma Cruisea i Kelly McGillis, pa su producenti dodali scenu u liftu kako bi udovoljili gledateljima. I zaista nisu pogriješili.