Tom Cruise glumio je u filmu "Rođen 4. srpnja", a u stvarnosti slavni glumac rodio se dan prije, 3. srpnja, i danas slavi 61. rođendan. Tri godine prije spomenutog filma, 1986., Cruise je snimio kultni "Top Gun", čija slava ne blijedi ni 34 godine kasnije.

Galerija Tom Cruise i Kelly McGillis zvijezde su filma 'Top Gun' iz 1986. godine Top Gun - 5 Top Gun - 4 +3 Top Gun - 1

Toma Cruisea iduće godine gledat ćemo u filmu "Top Gun: Maverick", u kojem će reprizirati ulogu drskog i šarmantnog pilota Petea Mavericka Mitchella.

Nakon testnog prikazivanja 'Top Guna' publika je željela vidjeti više romantičnih scena između Toma Cruisea i Kelly McGillis

Njegova partnerica iz originala, glumica Kelly McGillis u nastavku neće glumiti, ali povodom 57. rođendana Toma Cruisea prisjetili smo se jedne od njihovih nezaboravnih zajedničkih scena iz "Top Guna", koja se odvija u dizalu.

U ovoj sceni Maverick, koji je netom izašao iz tuša odjeven u potkošulju i s ručnikom oko vrata, ulazi u lift, u kojem susreće instruktoricu letenja Charlie Blackwood. Njihova romansa tek se zahuktava, a koliko se sviđaju jedno drugome, govore pogledi koje u liftu razmjenjuju. Pomalo sramežljivo Charlie kaže Mavericku kako inače ne poziva studente u svoju kuću, želeći mu dati do znanja da je njegov nedavni posjet za nju ipak imao posebno značenje.

Ali moram misliti na svoj posao, dodaje Charlie, a Maverick, zadubivši se u njezine plave oči, kaže:

Drago mi je da smo to raščistili.

Scena je to bez koje mnogi ne mogu zamisliti Top Gun, no istina je da se zamalo nije ni pojavila u filmu, već je dodana naknadno.

Tom Cruise snima nastavak kultnog \"Top Guna\" 32 godine nakon originala - 6 "Top Gun": 32 godine poslije opet u ulozi zbog koje smo sanjarili o Tomu Cruiseu

Top Gun se snima u Hrvatskoj - 9 I "Top Gun" stigao u Zagreb! Tom Cruise odabrao hrvatskog glumca za ulogu u filmu

Naime, nakon testnog prikazivanja Top Guna publika je željela vidjeti više romantičnih scena između Toma Cruisea i Kelly McGillis, pa su producenti dodali scenu u liftu kako bi udovoljili gledateljima. I zaista nisu pogriješili.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju