Strani producenti sve češće dolaze u Hrvatsku u potrazi za filmskim lokacijama, a izgleda da će Lijepa Naša uskoro postati njihova omiljena destinacija.

Galerija Top Gun se snima u Hrvatskoj - 9 Top Gun se snima u Hrvatskoj - 5 Top Gun se snima u Hrvatskoj - 4 +7 Daniel na snimanju u Zagrebu

Nedavno smo saznali da u Zagreb 1. svibnja stižu Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds te ostatak ekipe triler-komedije "The Hitman's Bodyguard 2", a u glavni grad Hrvatske doputovala je i ekipa jednog od najiščekivanijih blockbustera.

Na sportskom aerodromu u samoj blizini Zagreba jučer je započelo snimanje scena za akcijski film "Top Gun: Maverick", nastavka kultnog filma "Top Gun" iz 1986. godine.

Predstavnici kompanija "Jerry Bruckheimer Films", "Skydance Media", "TC Production" i "Tencent Pictures" koje produciraju nastavak te predstavnici studija "Paramount Pictures", glavnog distributera filma, tom prigodom predstavili su i novu glumačku zvijezdu filma.

Ekskluzivno su potvrdili višetjedna nagađanja da "Top Gun: Maverick" ostaje bez jednog od glavnih glumaca, Milesa Tellera.

Nisu imali previše komentara na Tellerov odlazak. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere, kratko nam je rekao David Ellison, jedan od izvršnih producenata filma.

Telleru je suradnja otkazana zbog problematičnog ponašanja na setu, a njegova je zamjena 20-godišnji glumac Daniel Ivić.

Top Gun se snima u Hrvatskoj - 3 Daniel na snimanju u Zagrebu (Foto: Sandro Sklepić)

Samozatajni mladić zbog strogih ugovora ne smije otkrivati previše detalja o filmu i samom snimanju, ali priznaje kako je veoma sretan zbog ovog uspjeha. Sin hrvatskih imigranata do svoje 14. godine živio je u SAD-u i od malih nogu bavi se glumom.

Ostvario je nekoliko manjih televizijskih uloga te snimio niz reklama, a potom se s roditeljima vratio u Hrvatsku. Glumu nije zapostavio ni nakon preseljenja u Zagreb te je odmah po upisu u opću gimnaziju postao član Dramskog studija "Kreativa" u kojem je glumio sve do mature.

Daniel je bio usred priprema za prijemni ispit na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti kada je od svog američkog agenta Briana Rogersa prije dva mjeseca dobio poziv za neočekivanu audiciju.

Brian mi je javio da je raspisana audicija za neafirmirane glumce s osnovnim pilotskim iskustvom. Ja sam u Zagrebu završio teorijsku obuku za sportskog pilota te dio praktične obuke što je bilo dovoljno za pristup audiciji, ispričao je Daniel.

U tom trenutku nije znao o kojem se filmu radi, a sve mu je postalo jasno kada je doputovao u Los Angeles i s 15 drugih glumaca stigao na zatvoreni privatni aerodrom "Hughes" koji je nekad bio u vlasništvu legendarnog filmaša Howarda Hughesa.

Na aerodromu ih je dočekao - Tom Cruise.

Tom Cruise snima nastavak kultnog \ Tom Cruise 1986. godine na setu filma "Top Gun" (Foto: Profimedia)

Nevjerica. Totalna nevjerica, sa smiješkom odgovara na pitanje što mu je prolazilo kroz glavu kada je ispred sebe vidio slavnog holivudskog glumca.

Kratko nas je sve pozdravio i rekao da se vidimo ispred kamere. Svi smo odradili testno snimanje s njim. Dobili smo transkripte sa svojim scenama i odmah nam je rečeno kako se radi o pokusnom materijalu, a ne o stvarnim scenama iz filma. Svaki transkript imao je svoj serijski broj i nakon završetka audicije asistent je osobno pokupio svaki od njih i odnio ih.

Malo me začudila takva tajnovitost jer nikad nisam doživio takvo nešto na svojim dotadašnjim audicijama, ali ovo je stvarno velika i važna produkcija pa tajnovitost zapravo ima smisla, kazao je Daniel.

Do trenutka kada mu je agent priopćio da je dobio ulogu zapravo nije znao koji će lik tumačiti pa je ostao šokiran informacijom da će u filmu mijenjati Milesa Tellera.

Daniel od Milesa preuzima ulogu Bradleyja Bradshawa, sina poručnika Nicka Bradshawa, kojeg je u originalu glumio Anthony Edwards. Radi se o jednom od važnijih likova u filmu pa je posljednju riječ o odabiru glumca koji će ga utjeloviti imao upravo Tom, koji također i producira nastavak.

Top Gun se snima u Hrvatskoj - 1 Scene iz filma "Top Gun: Maverick" snimaju se i u Hrvatskoj (Foto: Sandro Sklepić)

Gledao sam 'Top Gun' puno puta i obožavam Goosea pa mi je stvarno velika čast glumiti njegova sina. Iskreno, još uvijek ne vjerujem da se sve ovo stvarno događa. Stalno imam osjećaj da se netko šali sa mnom i kao da je sve ovo neka dobra šala za skrivenu kameru, kaže skromni glumac.

S obzirom na to da je izvorni govornik engleskog jezika, sa svladavanjem scenarija i naglaskom nema baš nikakvih problema.

Nakon desetodnevnog snimanja u Zagrebu, Danijel se vraća u SAD gdje će na nekoliko različitih lokacija snimati prve scene s Tomom Cruiseom.

Za 56-godišnju holivudsku zvijezdu ima samo riječi hvale: Odradili smo nekoliko čitaćih proba zajedno i moram priznati da je stvarno sjajan tip. Nekako očekuješ da će tako velike zvijezde biti umišljene, ali on je vrlo pristojan, profesionalan i trudi se da svima bude ugodno u njegovu društvu. Puno smo razgovarali o letenju i avionima. On je totalni zaljubljenik u visine i već dugo ima pilotsku dozvolu.

Pričao mi je kako je naučio voziti helikopter zbog samo jedne scene u filmu 'Mission: Imposiblle - Fallout'. Eto, to vam je on, neustrašiv, sve mora odraditi sam. Iako ima službenog kaskadera koji bi ga mogao mijenjati, ne koristi ga. Ja po ugovoru moram imati dvojnika u svim akcijskim scenama.

Top Gun se snima u Hrvatskoj - 7 Filmska ekipa u Zagrebu će se zadržati 10 dana (Foto: Sandro Sklepić)

Redatelj Joseph Kosinski iznimno je zadovoljan novim članom glumačke ekipe filma, ali i uvjetima snimanja u Hrvatskoj.

Niste ni svjesni kakav potencijal ima vaša zemlja. Toliko prirodne raznolikosti na tako malom prostoru. Producentima je to vrlo važno jer omogućuje snimanje na različitim lokacijama, ali i maloj udaljenosti.

Tako se znatno smanjuju troškovi snimanja. Već sam imao priliku vidjeti brojne lokacije u Hrvatskoj prilikom rada na drugim produkcijama i oduševljen sam svime što sam vidio. Definitivno ću se ovdje vratiti u slobodno vrijeme da kao obični turist malo uživam na vašoj obali, kazao je Kosinski.

Ekipa filma "Top Gun: Maverick" u Zagrebu će se zadržati do 9. travnja, a snimanje će se potom nastaviti u San Diegu. Svjetska premijera filma očekuje se u lipnju 2020. godine.

I "Top Gun" stigao u Zagreb! Tom Cruise odabrao hrvatskog glumca za ulogu u filmu, Zadovoljna.hr from NOVA Studio on Vimeo.

P.S. Do sada ste vjerojatno već shvatili da naš Daniel ipak neće glumiti u "Top Gunu", ali stvarno planira upisati pilotsku školu. Želimo mu puno sreće i dug pilotski staž, a s obzirom na to koliko je dobro odigrao ovu "ulogu" za Zadovoljnu, možda jednog dana stvarno dobije i ponudu holivudskog filmskog studija. :)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju