Proljeće i početak ljeta tradicionalno su rezervirani za razne crkvene ceremonije i pripadajuća slavlja. Što odjenuti u tim prigodama? Pitaju se to mnoge žene suočene s modnim dilemama o svečanijem odijevanju. Savjeta je mnogo, a naglasak je uvijek na umjerenosti.

Galerija

Jako je važno voditi računa o decentnosti modne kombinacije. Ako ste gošća na krštenjima, pričestima i krizmama, ključna riječ za odijevanje je decentno, poručio je stilist Marko Grubnić u našem modnom videoserijalu Dreskod.

Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Kada su u pitanju navedene prigode, inspiraciju za primjeren stajling možemo pronaći i na zagrebačkoj špici.

Bijela boja tradicionalno je najzastupljenija na ovom tipu događanja. Nježna suparnica svevremenske crne boje, bijela u našoj kulturi simbolizira čistoću, nevinost i novi život pa ne čudi to što je vrlo tražena za krštenja.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 13 Foto: Josip Moler/Cropix

Nećete pogriješiti s bijelom haljinom nadopunjenom nekim pastelnim detaljem ili pak bijelim odijelom. Naravno, ona ne mora biti dominantna boja u vašem stajlingu, bazni bijeli komad lako ćete nadograditi drugim bojama.

Izdanje dame iz Zadra za prvu pričest: Divna haljina spojena s glamuroznim štiklama

Bijela vas nervira? Zamijenite je ili razigrajte bež nijansama koje su također nepogrešive.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 1 Foto: Josip Moler/Cropix

A što je s crnom? Naravno, i ona je poželjna. Ne moramo više napominjati kako je mala crna haljina odličan odabir za sve prigode i s njom ćete jednostavno osmisliti primjeren i elegantna stajling.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 8 Foto: Josip Moler/Cropix

Sve varijante cvjetnog uzorka također su odličan odabir. Gotovo da nema odjevnog komada koji nije ukrašen cvjetnim motivima, pogotovo kada su u pitanju haljine i kombinezoni.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 17 Foto: Josip Moler/Cropix

Zavirite u galeriju i razgledajte kombinacije sa zagrebačke špice koje vam mogu poslužiti kao modna inspiracija svečanije prigode.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 21 Foto: Josip Moler/Cropix

Mobitel, laptop, keš... Dragi kumovi i gosti, neka vam ne bude neugodno ako ne možete "više i bolje", nije to vaš zadatak

15 crnih haljina za svečane i posebne prigode već od 19 eura

15 odijela za vjenčanja, krizme, pričesti i druge svečanosti već od 33 eura