U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda, no za njihovo produljeno vrijeme trajanja pomaže super trik. 

Kako produžiti trajanje jagoda? 

  • Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produljiti njezin svjež izgled i okus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
  • Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite te prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje posušile.
  • Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dva tjedna, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.

Jagode Foto: Shutterstock

Provjerite kako jagode pravilno očistiti od pesticida. 

Iskoristite sezonu jagoda tako što ćete isprobati jedan od ovih slasnih recepata s jagodama: 

Slatki recepti s jagodama

Sve ih možete pronaći klikom na link iznad ove rečenice, a u nastavku smo izdvojili neke od njih. 

Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Brzi kolač od jogurta s jagodama vrlo je izdašan i gotov za tren Jede vam se nešto slatko nakon roštilja? Za 15 minuta pripremite osvježavajući desert s jagodama Kolač s kremom od jagoda i čokolade: Savršen spoj okusa i tekstura u finom desertu