U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda, no za njihovo produljeno vrijeme trajanja pomaže super trik.
Kako produžiti trajanje jagoda?
- Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produljiti njezin svjež izgled i okus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
- Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite te prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje posušile.
- Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dva tjedna, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.
Provjerite kako jagode pravilno očistiti od pesticida.
Iskoristite sezonu jagoda tako što ćete isprobati jedan od ovih slasnih recepata s jagodama:
Sve ih možete pronaći klikom na link iznad ove rečenice, a u nastavku smo izdvojili neke od njih.