Želite li osjetljivu jagodu sačuvati od propadanja i produljiti njezin svjež izgled i okus napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
Jagode uronite u tekućinu i ostavite ih nekoliko minuta, potom ih isperite, ocijedite te prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje posušile.
Pospremite jagode u hladnjak nakon čega će njihova svježina potrajati i do dva tjedna, a jabučni ocat će im pružiti zaštitu od mekšanja i plijesni.
Prirodni trik: Produljite vijek trajanja jagoda do 2 tjedna
Slika nije dostupna
Među proljetnim sezonskim voćem jagoda definitivno zauzima prvo mjesto na ljestvici omiljenog i to zahvaljujući neodoljivom izgledu, mirisu i zanosnom okusu. U jagodama uživamo jedući ih svježe i u sezoni ih najčešće koristimo kao osvježavajući sastojak brojnih slastica. Jedina prepreka u uživanju je brzo propadanje osvjetljivog ploda, no za njihovo produljeno vrijeme trajanja pomaže super trik