Tart od jagoda i čokoladnog namaza – sastojci:
Za prhko tijesto:
- 130 g oštrog brašna
- 50 g šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
- 150 g hladnog maslaca
- 1 žumanjak
Za kremu od jagoda:
- 400 g jagoda
- 4 žlice šećera
- Limunov sok
- 1 puding od vanilije + malo vode
- 200 ml vrhnja za šlag
Za čokoladnu kremu:
- 200 g vrhnja za šlag
- 300 g čokoladnog (ili nougat) namaza
Tart od jagoda i čokoladnog namaza – priprema:
- Pripremiti prhko tijesto tako da spojite sve sastojke. Tijesto prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider na pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljati i staviti u kalup za tart. Višak tijesta na rubovima odrezati. Peći 15 minuta na 180 stupnjeva.
- Pripremiti kremu od jagoda. Narezane jagode kuhati sa šećerom i limunovim sokom sve dok ne omekšaju pa ih usitniti štapnim mikserom. Dodati puding razmućen u malo vode. Kremu kuhati oko pet minuta, odnosno dok se ne zgusne. U sasvim ohlađenu kremu dodati izmiksano vrhnje za šlag.
- Kremu rasporediti po prhkom tijesto i staviti na hlađenje.
- Pripremiti čokoladni sloj. Vrhnje za šlag čvrsto izmiksati pa mu dodati čokoladni (ili nougat) namaz. Pažljivo nanijeti sloj na kremu od jagoda.
- Hladiti nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Tart s jagodama i čokoladom blogerice Katarine (Foto: Instagram@nesto_slatko_by_katarina)
Recept za ukusni tart s nama je podijelila gastroblogerica Katarina Paoletić iz Istre, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i recept za čokoladni tart s malinama, a još ideja za vječne klasike, voćne kolače, pite i savijače možete pronaći na našem popisu od 100 recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!