U nastavku možete pronaći recept za kremasti desert sa sirom i jagodama.
Desert s jagodama u čaši - sastojci:
- 500 g svježih jagoda
- 250 g mascarpone sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu (ili po ukusu)
- 1 vanilin šećer
- Sok od pola limuna
- Prhki keksi (npr. digestive ili petit beurre), usitnjeni
Desert s jagodama u čaši - priprema:
- Jagode operite, očistite i polovicu izblendajte s limunovim sokom i jednom žlicom šećera u prahu kako biste dobili pire. Drugu polovicu narežite na ploške.
- U zdjeli izmiksajte mascarpone, preostali šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smjesu.
- U drugoj zdjeli istucite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto, zatim ga nježno umiješajte u mascarpone smjesu.
- U čaše slažite slojeve: prvo sloj usitnjenih keksa, zatim sloj kreme, sloj jagoda u ploškama, pa sloj pirea – ili pak ove sastojke posložite po svome guštu.
- Ponavljajte dok ne napunite čaše.
- Ohladite u hladnjaku najmanje jedan sat prije posluživanja.
Provjerite i naš recept za neodoljivi mousse od jagoda - trebat će vam samo dva sastojka. Ako tražite još recepata za slastice koje možete ponijeti sa sobom, bacite oko i na naš traženi recept za klasični cheesecake u čaši.
Pogledajte još recepata za kolače, torte i osvježavajuća pića s jagodama.
Ako još uvijek niste našli ono što tražite - inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!