Mnogi ljubitelji palačinki vole isprobavati njihove razne verzije, a mogle bi ih oduševiti i zebraste palačinke prema receptu Sandre Blagojević, blogerice koja svoje recepte objavljuje pod nazivom Blago Sandri. Ove palačinke na prvu osvajaju svojim išaranim izgledom, a sigurno će biti jako fora i djeci.

 

Zebraste palačinke - sastojci:

  • 3 jaja
  • 75 grama šećera (3 žlice)
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 30 g rastopljenog margarina ili 3 žlice ulja
  • 1 žlica kakaa

Zebraste palačinke prema receptu Sandre Blagojević Foto: Sandra Blagojević

Zebraste palačinke - priprema:

  1. Umutite jaja pjenjačom, pa dodajte mlijeko, šećer, vanilin šećer i ostale sastojke, osim kakaa i sve fino sjedinite. Jedan manji dio odvojite i u njega dodajte kakao.
  2. Sipajte tu čokoladnu smjesu u neku flašicu s probušenim poklopcem ili u takozvanu "squeeze bottle" (boca za stiskanje-pumpica) koju možete naći u kineskim dućanima (to su one boce kao za kečap i senf samo bijele boje ili bilo koje druge).
  3. U zagrijanoj tavi razlijte bijelu smjesu kao za običnu palačinku, pa zatim bocom kružnim pokretima u obliku puža razlijte čokoladnu smjesu. Točnije, pumpicom šarajte spirale u krug kao zebra. Pecite palačinku kao i inače, i s druge strane.
  4. Postupak možete ponoviti i u obratnom smjeru. Prvo pumpicom šarajte spirale u obliku puža, a zatim normalno razlijte bijeli dio preko cijele tave i također pecite palačinku s obje strane.
  5. Palačinke namažite nadjevom po želji.

RECEPT PREUZET S INSTAGRAM PROFILA BLAGO SANDRI.

Isprobajte i druge slatke recepte:

Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Iznenađujući (i jeftini) sastojak s kojim će palačinke biti finije nego ikada

Trik s jajima s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Lijena pita od sira: Recept za desert koji nikad ne razočara

Dobar tek!