Zebraste palačinke - sastojci:
- 3 jaja
- 75 grama šećera (3 žlice)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 500 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 30 g rastopljenog margarina ili 3 žlice ulja
- 1 žlica kakaa
Zebraste palačinke još su bolja verzija običnih palačinki (Foto: Sandra Blagojević)
Zebraste palačinke - priprema:
- Umutite jaja pjenjačom, pa dodajte mlijeko, šećer, vanilin šećer i ostale sastojke, osim kakaa i sve fino sjedinite. Jedan manji dio odvojite i u njega dodajte kakao.
- Sipajte tu čokoladnu smjesu u neku flašicu s probušenim poklopcem ili u takozvanu "squeeze bottle" (boca za stiskanje-pumpica) koju možete naći u kineskim dućanima (to su one boce kao za kečap i senf samo bijele boje ili bilo koje druge).
- U zagrijanoj tavi razlijte bijelu smjesu kao za običnu palačinku, pa zatim bocom kružnim pokretima u obliku puža razlijte čokoladnu smjesu. Točnije, pumpicom šarajte spirale u krug kao zebra. Pecite palačinku kao i inače, i s druge strane.
- Postupak možete ponoviti i u obratnom smjeru. Prvo pumpicom šarajte spirale u obliku puža, a zatim normalno razlijte bijeli dio preko cijele tave i također pecite palačinku s obje strane.
- Palačinke namažite nadjevom po želji.
RECEPT PREUZET S INSTAGRAM PROFILA BLAGO SANDRI.
Isprobajte i druge slatke recepte:
Dobar tek!