Sigurno ste nekad gledali neki film ili seriju i pomislili kako bi bilo sjajno da je lik iz tog filma ili serije stvaran - i još bolje, da je dio vašeg života. Postoje ti izmišljeni likovi s cijelim nizom osobina koje ih čine divnima, gotovo nestvarnima zbog čega odmah poželimo da ušetaju i u naš život.

Galerija

Mi smo u nastavku teksta izdvojili deset filmskih likova za koje bismo voljele da su stvarni. Je li među njima i vaš favorit?

1. Mark Darcy (Dnevnik Bridget Jones)

Moderna verzija gospodina Darcyja iz "Ponosa i predrasuda" jako nam se svidjela. Odvjetnik Mark Darcy osvojio nas je svojim pogledom i šašavim džemperom na soba. Osim toga, zar ne želimo svi imati uz sebe nekoga tko nas voli točno onakve kakve jesmo?

Mark Darcy (Dnevnik Bridget Jones)
Mark Darcy (Dnevnik Bridget Jones) (Foto: Profimedia)

2. William Will Thacker (Ja u ljubav vjerujem)

Nešto je posebno privlačno u ovom liku. William Thacker smotan je s riječima, pojavljuje se s cvijećem u pogrešno vrijeme, ima čudne trenutne..., ali ima i frizuru koja uvijek izgleda dobro, plave oči i pogled sanjara. I toliko je šarmantan da bismo ga rado vidjele u stvarnom životu.

William Will Thacker (Ja u ljubav vjerujem)
William Will Thacker (Ja u ljubav vjerujem) (Foto: Profimedia)

3. Noah Calhoun (Bilježnica)

Najbolja vrsta ljubavi je ona koja probudi dušu i tjera nas da tražimo više, zapali vatru u našim srcima, a umu pruži mir. To je ono što si ti meni pružila, rekao je Noah svojoj Allie.


Nama dovoljno da ga poželimo u stvarnom svijetu.

Ryan Gosling i Rachel McAdams kao Noah i Ally u filmu Bilježnica
Noah Calhoun (Bilježnica) (Foto: Profimedia)

4. Jack Dawson (Titanic)

Jack Dawson je jednostavan, "običan" čovjek u čijem srcu tinja velika ljubav prema Rose. U onom kratkom vremenu koje su uspjeli provesti skupa, uvjerio ju je da život treba živjeti pod vlastitim uvjetima, onako kako ona želi.

Titanic - 1
Jack Dawson (Titanic) (Foto: Profimedia)

5. Johnny Castle (Prljavi ples)

Johhny je drugačiji od drugih. Slatkorječiv je, zgodan, odličan plesač, iza čvrste vanjštine skriva nježnu dječačku dušu i teško je ne zaljubiti se u njega, a onda i sanjati o jednom Johhnyju u stvarnom životu.

Scena iz filma Prljavi ples - 1
Johnny Castle (Prljavi ples) (Foto: Guliver Image)

6. Jerry Maguire (Jerry Maguire)

Jerry Maguire je strastven, pošten, iskren, dinamičan, krhak, odvažan...Karizma i smjelost čine ga čovjekom snažnog karaktera. Nekako ovako izgledao bi opis savršenog muškarca.

Jerry Maguire
Jerry Maguire (Jerry Maguire) (Foto: Profimedia)

7. Arthur Curry Aquaman (Aquaman)

On je superjunak koji spašava svijet i pomaže čovječanstvu zahvaljujući svojim nevjerojatnim sposobnostima. To je to, dovoljno.

Aquaman (Aquaman)
Aquaman (Aquaman) (Foto: Profimedia)

8. Ian Miller (Moje veliko grčko vjenčanje)

Srednjoškolski profesor engleskog koji je odbio slijediti snove svojih roditelja da bude odvjetnik osvojio nas je jer je nježan, racionalan, opušten, pristojan...

Ankete

(8790) Za koji filmski lik biste najviše htjeli da je stvaran?

rezultati povratak glasova2126
rezultati

Manje mu je stalo do zabave, a više do uživanja u društvu s ljudima do kojih mu je stalo. A i spreman je učiniti sve za ženu koju voli. To je to što nam treba.

Ian Miller (Moje veliko grčko vjenčanje)
Ian Miller (Moje veliko grčko vjenčanje) (Foto: Profimedia)

9. Edward Lewis (Zgodna žena)

Edward Lewis bogati je biznismen, spoj dječaštva i muškosti, šarmer u odijelu. On je lik iz moderne bajke, princ na bijelom konju, a svi ponekad maštamo da jedan takav ušeta i u naš život.

Edward Lewis (Zgodna žena)
Edward Lewis (Zgodna žena) (Foto: Profimedia)

10. Benjamin Barry (Kako se riješiti frajera u 10 dana)

Marketinški stručnjak Benjamin Barry je seksi, a njegov smješak obara s nogu. Fit je, pun samopouzdanja, šarmantan, pažljiv...


Iako ženskar na početku, na kraju otkriva svoju romantičnu stranu i zaljubljuje se poreko glave. Tko ga ne bi volio sresti na ulici?

Benjamin Barry (Kako se riješiti frajera u 10 dana)
Benjamin Barry (Kako se riješiti frajera u 10 dana) (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju