Nadolazeći uskrsni blagdani prilika su da u svom domu ugostimo drage ljude. Ugodnu atmosferu u startu može stvoriti prigodno uređenje interijera s raznim proljetnim motivima. U nastavku pronađite 10 ideja za uskrsne ukrase.

Galerija Ideje za uskrsno uređenje doma - 1 Ideje za uskrsno uređenje doma - 2 Ideje za uskrsno uređenje doma +8 Ideje za uskrsno uređenje doma - 4

1. Za ukrašavanje doma slobodno iskoristite tegle s cvijećem koje imate u domu. U njih "zapiknite" metalne štapiće na koje ste nalijepili uskrsne motive napravljene od papira ili kartona. Njih ćete pak lako napraviti tako što ćete na jednu stranu papira olovkom nacrtati motive prema željenoj šabloni (zec, jaje, pilić…) i zatim izrezati.

2. Vjerovali ili ne, ukras za Uskrs u domu mogu postati i vaše gumene čizme. Uz njihovu pomoć možete napraviti efektan aranžman koji će dočekivati vaše goste na ulazu u dom. U čizmice jednostavno umetnite užu i višu vazu sa željenim cvijećem (narcise, tulipani…) te po potrebi ukrasite čokoladnim jajima koje gosti mogu uzeti kao mali dar.

Ideje za uskrsno uređenje doma - 5 Ideje za uskrsno uređenje doma - 5 (Foto: Living4media)

3. Uskrsnu varijantu girlandi možete napraviti sami. Za to će vam biti potrebno nekoliko metara vrpce u boji, papir u boji, škare i lijepilo za tekstil. Iz papira izrežite uskrsne motive pa ih rasporedite po vrpci u pravilnom razmaku i potom svaki izrezani motiv zalijepite za vrpcu.

4. Prozirna staklena ili plastična posuda napunjena pisanicama do sada je već postala klasik prilikom uskrsnog ukrašavanja doma. Naravno, umjesto pravih pisanica iskoristite plastične u boji po vlastitoj želji, ovisno o interijeru koji će krasiti vaš aranžman. Slobodno dodajte pokoju granu vrbe ive, čije su rese svima poznatije pod nazivom "cicamace".

Dekoracija za uskrsni stol s jajetom i platnenim ubrusom Napravite uskrsnog zeku od pisanice i salvete koji će oduševiti za blagdanskim stolom

5. Po domu možete rasporediti male staklenke napunjene slatkim jajima. Od čokoladnih pisanica do onih s okusom voćnih bombona – izbor je velik i sve ovisi o ukusu vas ili vaših ukućana.

6. Ako niste ljubitelj pretjeranog ukrašavanja, napravite jedan centralni aranžman koji će primjerice krasiti dnevnu sobu. Vjesnike proljeća poput narcisa, tulipana i cicamace rasporedite u jednu teglu. Na grane cicamaca objesite nekoliko manjih figurica zečeva ili plastičnih pisanica.

Ideje za uskrsno uređenje doma - 10 Ideje za uskrsno uređenje doma - 10 (Foto: Living4media)

7. Poigrajte se i figuricama. Pilići, zečevi, janje i kokoši popularni su uskrsni simboli kada je u pitanju ukrašavanje doma. Možete nabaviti jedan veći ukras ili pak nekoliko manjih koje potom možete kombinirati s drugim ukrasima. Možete ih smjestiti u gnijezda napravljena od papirnate slame ili umjetnog perja.

8. Oko postojećih teglica s cvijećem možete rasporediti malo mahovine u koju ćete potom staviti plastične pisanice. Imajte na umu da ovaj ukras može malo zaprljati površinu na kojoj se nalazi, stoga je poželjno zaštititi je papirom te maknuti dalje od stola i dohvata ruku gostiju koji će posjetiti vaš dom tijekom blagdana.

Cicamace ukrašene pisanicama - 5 Fotografije koje dokazuju da su cicamace ukrašene pisanicama savršena uskrsna dekoracija

9. Od raznobojnih slatkih pisanica možete napraviti lijep vjenčić. Od čvršćeg kartona napravite okruglu šablonu za vijenac na koju ćete potom lijepiti tvrde bombone u obliku pisanica. Od deblje vrpce napravite ukrasnu traku s mašnom koju ćete zavezati oko vijenca i naposljetku okačiti o željenu površinu.

10. Ne zaboravite na lustere i viseće lampe. Njih također možete iskoristiti prilikom uskrsnog ukrašavanja doma. Ako imate više lampi u nizu, povežite ih granom koju potom možete ukrasiti plastičnim ili papirnatim pisanicama i cvijećem. Lustere također možete ukrasiti na isti način.

Ideje za uskrsno uređenje doma - 2 Ideje za uskrsno uređenje doma - 2 (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju