Kada govorimo o mekanim, flafastim cicamacama, zapravo govorimo o granama vrbe ive, autohtone u našim krajevima. Cicamaca ima vrlo sitne cvjetove sakupljene u cvatove, odnosno mace, gusto poslagane na granama, a upravo je po tim malim izdancima ova vrsta vrbe toliko posebna.

Galerija Cicamace ukrašene pisanicama - 5 Cicamace ukrašene pisanicama - 4 Cicamace ukrašene pisanicama - 2 +1 Cicamace možete ukrasiti i plišanim zečekima, pilićima ili bilo kojim drugim prigodnim motivom

Njihova mekoća godi dodiru, a može ih se usporediti s najnježnijim pamukom ili vunom. Vrba iva počinje cvasti u ožujku i sada je vrijeme njezina punog cvata, a tržnice, kao i vrtovi kuća, preplavljeni su slatkim cicamacama.

Cicamace ukrašene pisanicama - 4 Cicamace ukrašene pisanicama - vrlo jednostavno i vrlo efektno (Foto: Living4media)

Cicamace će se bez problema uklopiti u svaki prostor, zbog čega su u ovo doba godine omiljeni ukras interijera, a tako će biti i u vrijeme Uskrsa, kada ih se može dekorirati na prigodan način. Jedan od najjednostavnijih i najefektnijih načina jest ukrasiti grane cicamaca uskrsnim pisanicama – ništa lakše od toga!

Cicamace ukrašene pisanicama - 1 Šarene pisanice savršeno će podići decentne grane vrbe ive (Foto: Living4media)

Pisanice, koje mogu biti i kupljene, jednostavno objesite na grane i dobit ćete prekrasnu dekoraciju koja će blagdan Uskrsa učiniti još ljepšim i svečanijim. Na grane možete objesiti i male plišane zečeke, piliće ili bilo koji drugi prigodni uskrsni motiv.

Pet ideja kako cicamace što ljepše uklopiti u svoj dom Cicamace Cicamace Cicamace - +7 Cicamace

Šarene pisanice savršeno će podići decentne grane vrbe ive, a kako lijepo ta dekoracija u domu može izgledati, pogledajte fotogaleriji na početku teksta koja će vam dati ideje za uskrsne ukrase pomoću cicamaca.

Cicamace ukrašene pisanicama - 3 Cicamace možete ukrasiti i plišanim zečekima, pilićima ili bilo kojim drugim prigodnim motivom (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju