Mnogi se već pripremaju za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana. Iako razdoblje prigodnog ukrašavanja uoči Božića traje puno dulje i znatno je raskošnije, i uoči Uskrsa mnogi će posegnuti za prigodnim dekoracijama kako bi malo uredili svoj dom.

Galerija Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 1 Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 2 Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 3 +12 Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 4

Materijala za izradu ukrasa uistinu ima posvuda i ne morate previše tražiti da biste pronašli neke zanimljive ili lijepe elemente za svoje uskrsne dekoracije.

Možete posegnuti i za kuhinjskim potrepštinama. Primjerice, košarice za muffine odradit će pola posla za vas. Ako kod kuće imate efektne košarice u boji, one će biti savršena baza za slatke dekoracije.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 2 Košarice za muffine i cupcakese savršene su za izradu uskrsnih dekoracija (Foto: Living4media)

Napunite ih malim čokoladnim jajima i zečevima, izrežite trakice zelenog papira koje će zamijeniti travu i dobili ste stvarno lijep ukras za koji vam ne treba previše vremena ni truda.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 4 Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 4 (Foto: Living4media)

Rezači za kekse također su odličan element za izradu uskrsnih ukrasa ili efektnih aranžmana. Uz dodatak malo cvijeća za tren ćete izraditi prigodnu dekoraciju koja izaziva oduševljenje.

Gardenija najviše voli mjesta bez izravne sunčeve svjetlosti - 4 Gardenija: Cvijet čiji se miris opisuje kao jedan od najposebnijih, a podsjeća na jasminov

Standardne vaze su vam dosadne i želite nešto efektnije za uskrsni cvjetni aranžman? Iskoristite stari kalup za kuglof.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 8 Kalup za kuglof umjesto tradicionalne vaze (Foto: Living4media)

Na dno kalupa ulijte malo vode prije nego u njega poslažete cvijeće, a možete iskoristiti i kuhinjsku spužvastu krpu koju ćete razrezati na trake, blago namočiti, obložiti komadima dno kalupa i onda na to staviti cvijeće.

U galeriji pronađite još ideja za prigodne uskrsne ukrase napravljene uz pomoć kuhinjskih potrepština.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 9 Dijelovi starog servisa pretvoreni u efektan stalak za uskrsne kekse (Foto: Living4media)

15 ideja za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta Ideje za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta Ideje za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta - 10 Ideje za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta - 7 +12 Ideje za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju