Kako se vjenčanje sve više bliži, tako je i njegova organizacija već gotovo pri samom kraju. Gosti su pozvani, vjenčanica je odabrana, osmišljen je jelovnik i sve druge sitnice. I prije nego što primijetite, stigao je dan prije velikog dana.

Iako su uzbuđenje, pa i nervoza, tada na vrhuncu, a razina stresa nikada veća, nema potrebe za panikom. Sve će biti u redu, a kako biste umirili samu sebe, napravite popis svega što morate napraviti dan prije vjenčanja.

1. Napišite raspored događanja

Na list papira ili aplikaciju na mobitelu zapišite kada morate krenuti kod frizera, kada na šminkanje, kada se točno očekuje dolazak gostiju, kada počinje svadbena ceremonija, za koliko sati je predviđen polazak u restoran i posluživanje večere, kada se reže torta, kada slijedi zdravica kumova i slično.

Dakako, ne morate se toga slijepo držati točno u minutu, no svakako će vam pomoći da ostanete smireniji budete li znali sve svoje aktivnosti.

Također sa svima uključenima provjerite jesu li usklađeni vaši termini kako se ne bi dogodile situacije da netko od ključnih osoba, poput glazbenika ili kumova, kasni.

Nova lokacija za vjenčanja u Zaprešiću za koju već postoji lista čekanja - 6 Idila u Zaprešiću: Nova lokacija za vjenčanja koju krase šuma, perivoj i jezerce

2. Napišite zavjete ako još niste

U našim je krajevima uobičajeno samo ponavljati zavjete tj. obećanja koje izgovara svećenik ili matičar, no neki mladenci ipak vole dodati i nekoliko svojih riječi, bilo na samoj ceremoniji ili pak na svadbenom slavlju.

Ako to želite, a još ih niste napisali, svakako to učinite dan prije vjenčanja jer se na sam veliki dan tome nećete stići posvetiti.
Uzmite si vremena i na papir stavite sve ono što osjećate prema partneru. Zaboravite na to da će zavjete slušati drugi ljudi; usredotočite se samo na ono što vam leži na srcu.

3. Pripremite torbu za sutra

Iako uz vjenčanicu obično ne ide torba, jedna druga itekako je potrebna, To je torba s potrepštinama koje bi vam mogle zatrebati tijekom slavlja. Neka se tu nađu flasteri, sprej za kosu, pribadače, ukosnice, konac i igla, rezervne najlonke i sve ono za što mislite da bi Vam moglo zatrebati. Vjenčanu kumu ili mamu zamolite da pripazi na tu torbu, a ako dođe do nepredviđenih situacija, nećete morati paničariti jer ste se unaprijed pripremili na sve moguće opcije.

4. Provjerite dokumente

Iako se dokumenti moraju ranije predati u matični ured ili crkvu, svakako kopije, zlu ne trebalo, imajte i uz sebe, te također i kumove upozorite na to da sa sobom ponesu osobnu iskaznicu.

Svadbena torta Inspiracija za vjenčanje: 20 svadbenih torti najrazličitijih stilova ukrašavanja

5. Podignite vjenčani buket i stavite ga u vodu

Do ovog trenutka već te odabrali vjenčani buket, kao i bukete djeveruša ako ih imate na svome vjenčanju, a dan prije velikog dana morate ga i podignuti. Pritom nemojte zaboraviti na to da ga morate smjestiti u vazu s vodom kako jutro ne bi dočekao uvenut, a vama izazvao dodatan stres.

6. Podignite kolače

Kolači se obično pripremaju dan-dva prije same svadbe, ovisno o tome dostavlja vam ih catering ili pak ste se sami pobrinuli za njih te ih sami morate dovesti na mjesto svadbenog slavlja. U mnogim krajevima Hrvatske kolači se također nose gostima dan-dva prije vjenčanja, što je prilika da im pokažete zahvalnost što će biti dio vašeg dana te ujedno još jednom potvrdite dolaze li sigurno na svadbu.

7. Osigurajte si kvalitetne obroke

Jednom kada su riješeni svi tehnički detalji oko sutrašnjeg dana, ne zaboravite na sebe i svoje potrebe. S obzirom na to da je lako moguće da ćete na svadbi jesti najmanje od svih, barem si dan prije osigurajte kvalitetne obroke pune vitamina i minerala. Izbjegavajte ugljikohidrate koji vas mogu „napuhnuti“, kao i šećere i kofein zbog kojih ćete biti dodatno „nabrijani“ te će vam biti i teže zaspati. Ne zaboravite i na unošenje adekvatnih količina vode.

Divlji buket Kakva bajka! Ideje za vjenčanje kao iz filma ostvarive i u Hrvatskoj

8. Imajte svoj spa trenutak

Operite kosu, odradite manikuru, pedikuru, depilaciju i sve što je potrebno. Bit će vam mnogo lakše budete li na kraju dana znali da vam ujutro od tretmana uljepšavanja preostaje samo frizura i šminka. Ako je moguće, priuštite si toplu kupku kako biste otvorili pore lica i ujedno se opustili.

9. Postavite alarm

Bez obzira na to dižete li se inače sami od sebe ili vam je uvijek potrebna budilica, za veliki dan svakako postavite alarm, za svaku slučaj. Pritom si dajte dovoljno vremena da idućeg jutra uživate u jutarnjoj kavi ili čaju, te potom krenite na sve što je pred vama.

10. Naspavajte se

I na kraju, ono najvažnije, pokušajte se naspavati. Čeka vas dan prepun uzbuđenja i snažnih emocija pa je dobar odmor, koliko je to god moguće, nužan za funkcioniranje narednog dana.

POGLEDAJTE I:

Lukabu: Pet divnih vjenčanica za mladenke koje traže udobnu haljinu Nova kolekcija vjenčanica hrvatskog brenda Lukabu - 7 Nova kolekcija vjenčanica hrvatskog brenda Lukabu - 3 Nova kolekcija vjenčanica hrvatskog brenda Lukabu - 1 +7 Nova kolekcija vjenčanica hrvatskog brenda Lukabu - 6

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju