Svaki orgazam je sjajan i – drugačiji. Ovisi isključivo o tome kakvu stimulaciju preferirate, koje su vaše erogene zone najosjetljivije i u kakvom ste emotivnom stanju prilikom orgazma. Nema pravila o trajanju i intenzitetu orgazma jer je u pitanju individualna stvar svakog pojedinca. Stručnjaci kažu kako postoji minimalno 10 vrsta orgazama koje žena može doživjeti, a koje su to vrste, provjerite u nastavku.

 

1. Klitoralni orgazam

Nastaje stimulacijom klitorisa, ženskog spolnog organa koji se sastoji od milijuna živčanih završetaka. Klitoralni orgazam je najčešći.

2. Vaginalni orgazam

Za ovaj tip orgazma zaslužna je penetracija. On nastaje isključivo unutarnjom stimulacijom vagine i zapravo je vrlo rijedak oblik orgazma jer malo žena može doživjeti vrhunac isključivo od penetracije.

3. Orgazam stimulacijom G-točke

One dame koje su je uspješno locirale kažu kako je u pitanju puno jači i dublji orgazam od klitoralnog. G-točka je također mjesto na kojem se nalazi mnogo živčanih završetaka.

Svakodnevni seks Što se događa s našim tijelom ako imamo seks svaki dan?

4. Miješani orgazam

Nastaje istovremenim stimuliranjem više od jedne erogene zone. Primjerice, klasična vaginalna ili analna penetracija u kombinaciji sa stimulacijom klitorisa može biti eksplozivna.

5. Analni orgazam

S obzirom na to da se analni otvor nalazi vrlo blizu vagine i klitorisa, zapravo dijeli mnogo istih mišića i živčanih završetaka, između ostalog i mišiće zdjeličnog dna. Ovaj dio tijela vrlo je osjetljiv te stimulacija zdjeličnog dna može izazvati orgazam.

Par u krevetu U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najboljeg raspoloženja za seks?

6. Duboki vaginalni orgazam

Zaboravite na G-točku, jeste li čuli za A-točku i O-točku? Istraživači kažu kako unutar vagine postoje dodatne erogene zone čija stimulacija izaziva duboki vaginalni orgazam, piše magazin Health.
A-točka je prva od njih i nalazi se ispod cerviksa na prednjoj strani vagine, dok se O-točka također smjestila u blizini cerviksa, ali na stražnjoj strani vagine.

7. Orgazam s ejakulacijom

Ženska ejakulacija i dalje je tabu-tema koja nije dovoljno istražena, ali stručnjaci kažu kako je barem 10 posto žena jednom u životu doživjelo ejakulaciju uslijed jakog orgazma. Do ejakulacije dolazi kada se iz žlijezda koje se nalaze u blizini uretre i(li) na prednjoj površini vagine izlučuje tekućina prilikom orgazma.

8. Cervikalni orgazam

Ovaj oblik orgazma nastaje stimulacijom samog grlića maternice i navodno je jedan od najintenzivnijih oblika orgazma koji žena može doživjeti.

Veličina penisa Malo nije nužno loše: Što žene misle o veličini muškog "alata"?

9. Orgazam stimulacijom bradavica

Grudi i bradavice velika su erogena zona čija stimulacija igra veliku ulogu u zadovoljstvu mnogih žena. Neke od njih čak mogu doživjeti orgazam isključivo od dodirivanja bradavica bez ikakve penetracije ili stimulacije drugih erogenih zona.

10. Orgazam u snu

Jeste li ikad sanjali senzualan san u kojem doživljavate orgazam i probudili se osjećajući se kao da ste uistinu upravo doživjeli? Vjerojatno i jeste. Naime, prema nekim podacima čak je 40 posto žena doživjelo vrhunac u snu. Seksi snovi uzrokuju povećani dotok krvi u spolne organe, a kombinacija opuštenosti i vizualnog podražaja u snu nekako rezultira pravim orgazmom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju