Kuhinju staru deset godina Ana Marija Celić s otoka Zlarina i njezina obitelj odlučili su renovirati, a novu kuhinju dali su izraditi po mjeri. Kuhinja sada izgleda potpuno drugačije, svježe i moderno, a naročito je privlačna zbog svoje pastelno tirkizne boje.

Galerija Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 16 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 14 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 12 +5 Nova kuhinja privlači svojom pastelno tirkiznom bojom

Živimo u kući na otoku Zlarinu, za one koji ne znaju prvi otok kad izađete iz Šibenskog kanala. Bavimo se iznajmljivanjem apartmana pa smo odlučili u jednom apartmanu renovirati kuhinju jer je bila stara preko deset godina i htjeli smo našim gostima pružiti nešto svježe i novo, kaže nam Ana Marija Celić.

Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 10 Nova kuhinja privlači svojom pastelno tirkiznom bojom (Foto: Privatne fotografije)

Sama renovacija i postavljanje kuhinje nije trajalo dugo, svega dva dana, a najviše su čekali da kuhinja dođe na otok. Odlučili su maknuti sve elemente i uređaje, prozor su zamijenili novim te su makli stari dvosjed. Ono što su ostavili su pločice te stol i stolci koji su stari drveni, dobro očuvani pa ih je Ana Marijina majka Jadranka odlučila presvući u samtasti materijal neutralne sive boje.

Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 12 Prijašnja kuhinja bila je stara više od deset godina (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja je po mjeri tako da čovjek koji je radio kuhinju ju je i montirao. Najviše smo posla imali oko uklanjanja stare kuhinje, dodaje Ana Marija. Tako su dobili svoju kuhinju iz snova jer je napravljena točno onako kako su htjeli, a najviše ideja za izgled nove kuhinje imala je njezina mama.

Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 9 I slatki detalji savršeno su se uklopili u prelijepu kuhinju pastelno tirkizne boje (Foto: Privatne fotografije)

Volimo kamene kuće u kombinaciji s drvom. Što se tiče boje kuhinje, nismo htjeli tamnu jer je prostor dosta mali pa smo tražili neku svijetlu boju. Najviše nam se sviđaju zelena i plava pa smo se odlučili za kombinaciju te dvije boje te dobili pastelno tirkiznu koja se jako dobro uklapa uz drvo i kamen, ispričala nam je Ana Marija i otkrila kako najviše vremena u kuhinji provodi njena majka. Gospođa Jadranka obožava kuhati i pripremati razna jela i slastice, a najviše jela od ribe.

Famozna! Kuća u Koprivnici u kojoj su cigleni zid i crna kuhinja rađena po mjeri glavne zvijezde Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 7 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 2 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 1 +8 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 4

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Prelijepa nova kuhinja osvježavajuće pastelno tirkizne boje sada čeka svoje prve goste, a Ana Marija Celić otkriva nam i koji joj je detalj u njoj najdraži.

Najdraži nam je kutak s dvije police gdje smo odložili ukrase, kaže.

Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 11 'Najviše nam se sviđaju zelena i plava pa smo se odlučili za kombinaciju te dvije boje te dobili pastelno tirkiznu' (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju