Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tri okusa za sve ukuse: Napravite najkremastiji sladoled bez aparata i gnjavaže

21-07-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kada vas uhvati želja za sladoledom, zavirite u svoju kuhinju jer se i tamo skrivaju sastojci za savršen i ukusan sladoled iz domaće radinosti. Donosimo vam tri jednostavna recepta za sladoled koji će oduševiti sve ljubitelje omiljene ljetne slastice.

 

Sladoled od breskve

  • 6 velikih zrelih breskvi
  • 8 dag šećera
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 jušna žlica soka od limuna
  • prstohvat soli
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Priprema sladoleda od breskve:

Ogulite i narežite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih blender s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati tri dana.

Sladoled od banane

  • 3 zrele banane
  • 3 žlice nasjeckanih badema, lješnjaka ili drugog koštunjičavog voća po želji
  • 2 dl slatkog vrhnja ili jogurta

Priprema sladoleda od banane:

Banane ogulite, narežite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima provjerite jesu li se smrznule) te ubacite u blender zajedno s vrhnjem ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe ili lješnjake i žlicom ih lagano umiješajte u smjesu.

Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija

  • 2 dl grčkog ili običnog jogurta (grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 5 jušnih žlica kakaa
  • 7 dag šećera
  • 10 dag kremastog maslaca od kikirikija

Priprema čokoladnog sladoleda s maslacem od kikirikija:

Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte. Možete se poslužiti i mikserom. Spremite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i miksanje jer ćete sladoled morati hladiti 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi van i malo promiksati.

SAVJET: Obični sladoled od vanilije lako ćete obogatiti dodavanjem drugih sastojaka po želji. Kockice čokolade, smrvljeni keksi, voće, ostatak biskvita – izbor je nepregledan.

Inspiririrajte se i ostalim receptima za sladoled:

Sladoled od pistacije i maline Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat Sladoled od vanilije Samo tri sastojka: Kremasti sladoled od vanilije koji možete napraviti bez aparata Džin-tonik sladoledi različitih okusa - 5 Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još