Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tri okusa za sve ukuse: Napravite najkremastiji sladoled bez aparata i gnjavaže

21-07-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kada vas uhvati želja za sladoledom, zavirite u svoju kuhinju jer se i tamo skrivaju sastojci za savršen i ukusan sladoled iz domaće radinosti. Donosimo vam tri jednostavna recepta za sladoled koji će oduševiti sve ljubitelje omiljene ljetne slastice.

 

Sladoled od breskve

  • 6 velikih zrelih breskvi
  • 8 dag šećera
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 jušna žlica soka od limuna
  • prstohvat soli
U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Priprema sladoleda od breskve:

Ogulite i narežite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih blender s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati tri dana.

Sladoled od banane

  • 3 zrele banane
  • 3 žlice nasjeckanih badema, lješnjaka ili drugog koštunjičavog voća po želji
  • 2 dl slatkog vrhnja ili jogurta

Priprema sladoleda od banane:

Banane ogulite, narežite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima provjerite jesu li se smrznule) te ubacite u blender zajedno s vrhnjem ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe ili lješnjake i žlicom ih lagano umiješajte u smjesu.

Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija

  • 2 dl grčkog ili običnog jogurta (grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 5 jušnih žlica kakaa
  • 7 dag šećera
  • 10 dag kremastog maslaca od kikirikija

Priprema čokoladnog sladoleda s maslacem od kikirikija:

Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte. Možete se poslužiti i mikserom. Spremite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i miksanje jer ćete sladoled morati hladiti 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi van i malo promiksati.

SAVJET: Obični sladoled od vanilije lako ćete obogatiti dodavanjem drugih sastojaka po želji. Kockice čokolade, smrvljeni keksi, voće, ostatak biskvita – izbor je nepregledan.

Inspiririrajte se i ostalim receptima za sladoled:

Sladoled od pistacije i maline Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat Sladoled od vanilije Samo tri sastojka: Kremasti sladoled od vanilije koji možete napraviti bez aparata Džin-tonik sladoledi različitih okusa - 5 Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još