Kada vas uhvati želja za sladoledom, zavirite u svoju kuhinju jer se i tamo skrivaju sastojci za savršen i ukusan sladoled iz domaće radinosti. Donosimo vam tri jednostavna recepta za sladoled koji će oduševiti sve ljubitelje omiljene ljetne slastice.

Sladoled od breskve
6 velikih zrelih breskvi
8 dag šećera
2 dl slatkog vrhnja
1 jušna žlica soka od limuna
prstohvat soli

Priprema: Ogulite i narežite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih blender s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati tri dana.

Sladoled od čokolade (ilustrativna fotografija)
Sladoled od čokolade (ilustrativna fotografija) (Foto: Getty Images)

Čoko sladoled s maslacem od kikirikija
2 dl grčkog ili običnog jogurta (grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
2 dl slatkog vrhnja
5 jušnih žlica kakaa
7 dag šećera
10 dag kremastog maslaca od kikirikija

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte. Možete se poslužiti i mikserom. Spremite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i miksanje jer ćete sladoled morati hladiti 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi van i malo promiksati.

Sladoled od banane (ilustrativna fotografija)
Sladoled od banane (ilustrativna fotografija) (Foto: Getty Images)

Sladoled od banane
3 zrele banane
3 žlice nasjeckanih badema, lješnjaka ili drugog koštunjičavog voća po želji
2 dl slatkog vrhnja ili jogurta

Priprema: Banane ogulite, narežite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima provjerite jesu li se smrznule) te ubacite u blender zajedno s vrhnjem ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe ili lješnjake i žlicom ih lagano umiješajte u smjesu.

SAVJET: Obični sladoled od vanilije lako ćete obogatiti dodavanjem drugih sastojaka po želji. Kockice čokolade, smrvljeni keksi, voće, ostatak biskvita – izbor je nepregledan.

Ako niste ljubitelj kupovnog sladoleda, isprobajte recept za domaću bazu za sladoled koja se radi od slatkog vrhnja i kukuruznog škroba.