Sladoled od breskve
- 6 velikih zrelih breskvi
- 8 dag šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 jušna žlica soka od limuna
- prstohvat soli
Priprema sladoleda od breskve:
Ogulite i narežite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih blender s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati tri dana.
Sladoled od banane
- 3 zrele banane
- 3 žlice nasjeckanih badema, lješnjaka ili drugog koštunjičavog voća po želji
- 2 dl slatkog vrhnja ili jogurta
Priprema sladoleda od banane:
Banane ogulite, narežite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima provjerite jesu li se smrznule) te ubacite u blender zajedno s vrhnjem ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe ili lješnjake i žlicom ih lagano umiješajte u smjesu.
Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija
- 2 dl grčkog ili običnog jogurta (grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 jušnih žlica kakaa
- 7 dag šećera
- 10 dag kremastog maslaca od kikirikija
Priprema čokoladnog sladoleda s maslacem od kikirikija:
Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte. Možete se poslužiti i mikserom. Spremite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i miksanje jer ćete sladoled morati hladiti 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi van i malo promiksati.
SAVJET: Obični sladoled od vanilije lako ćete obogatiti dodavanjem drugih sastojaka po želji. Kockice čokolade, smrvljeni keksi, voće, ostatak biskvita – izbor je nepregledan.
Inspiririrajte se i ostalim receptima za sladoled:
Dobar tek!