Za mnoge su pješčane plaže najljepše plaže na svijetu, a ležanje na mekom pijesku dođe poput terapije za um i tijelo. No sitna zrnca pijeska mogu imati i suprotan učinak – iživcirati nas kada nam se zalijepe za tijelo. Uz idućih pet savjeta brzopotezno ćete se riješiti pijeska gdje god da se nalazio

1. U kosi
Ako je na plaži bilo vjetrovito velika je vjerojatnost da u kosi imate pijeska kojeg je donio vjetar. Kad dođete kući s plaže protresite kosu te dobro počešite tjeme. Zatim počešljajte kosu češljem s tankim zupcima, operite je dobro šamponom te isperite vodom.

Pijesak iz ušiju nikad ne pokušavajte ukloniti štapićima za uši jer zrnca bi mogla završiti još dublje u uhu te izazvati upalu

2. Na tijelu
Bez obzira koliko se trudili otresti sav pijesak s tijela neka zrnca obično će ostati. Kada niste u mogućnosti istuširati se, na dijelove na kojima se pijesak zadržao nanesite baby puder na mokru ili suhu kožu te ga uklonite četkom za kosu – ostaci pijeska otpast će zajedno s puderom.

3. U očima
Nikad nemojte trljati oko ako je u njemu pijesak jer tako možete oštetiti rožnicu. Oči u većini slučajeva same isperu strano tijelo suzama, ali s pijeskom nije tako zbog čega može doći do infekcije. Pijesak uklonite tako da malu posudicu napunite vodom, u njoj otvorite oko te gledajte u vodi s lijeva na desno. Ako su ostaci pijeska i dalje u oku otiđite liječniku kako biste izbjegli dodatne komplikacije.

4. U ušima
Pijesak iz ušiju nikad ne pokušavajte ukloniti štapićima za uši jer zrnca bi mogla završiti još dublje u uhu te izazvati upalu. Umjesto toga lagano trsite glavu na jednu pa drugu stranu potežući ušku gore-dolje. To će ojačati ušni kanal i pomoći u uklanjanju pijeska. Ako vas uho boli i imate osjećaj žarenja posjetite liječnika.

5. U mobitelu

Zavuče li se pijesak između gumbića, odnosno tipki ili u dio za priključak punjača, ne morate odmah strahovati da je mobitel uništen. Posprejajte mobitel sprejem s komprimiranim zrakom ili četkicom za zube uklonite pijesak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju