Jacqueline Kennedy i danas se smatra neprikosnovenom modnom ikonom. Iako je na vrhuncu popularnosti bila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, njezine su se modne kombinacije komentirale i kopirale sve do njezine smrti.

Galerija Jacqueline Kennedy Jacqueline Kennedy - 1 Jacqueline Kennedy - 3 +4 Jacqueline Kennedy - 2

Jeste li se ikad pitali kako je postala ikona stila, i zašto je zadržala ovaj prestižni status? Jacqueline je bila dama iz New Yorka koja je postepeno izgradila svoj prepoznatljivi modni stil, a u tome su joj pomogli dizajneri, stilisti i ovi legendarni modni komadi, te savjeti stručnjaka.

1. DRŽALA SE USPRAVNO
Jacqueline Kennedy od djetinjstva je jahala konje zbog čega se držala uspravno. Dobro je poznato da uspravno držanje čini osobu višom i tanjom, pa ne čudi što takvim pojedincima i bolje stoji odjeća. Povrh svega, uspravno držanje odaje dojam samopouzdane osobe.

2. BIRALA JE ODJEĆU KOJA JOJ JE SALIVENO PRISTAJALA
Jackie je znala kakva odjeća najbolje pristaje njezinom tipu tijela, te je nosila samo one komade koji su laskali njezinoj figuri. Poznato je kako je preferirala odjeću visokog struka koja vizualno produžuje noge, ali i haljine za svečane prilike s naglaskom na njezine ženstvene ključne kosti koje je smatrala svojim najvećim adutom. Doznajte i nepoznatu priču o vjenčanici Jackie Kennedy i tajnovitoj ženi koja ju je izradila.

Jacqueline Kennedy - 3 Jacqueline je birala haljine koje laskaju njezinom tijelu (Foto: AFP)

3. OBOŽAVALA JE FRANCUSKU MODU

Kad je s 20 godina otišla studirati na prestižno sveučilište Sorbonne u Parizu, zaljubila se u francusku modu, a tu je ljubav nastavila njegovati i nakon što je postala majka. Dobro krojeni kostimi modne kuće Chanel i svečane haljine Givenchyja postali su njezin zaštitni znak. Pročitajte i najtužniji ružičasti kostim Jackie Kennedy koji je obilježio povijest.

4. NIJE SE BOJALA ODVAŽNIH BOJA
Jacqueline Kennedy znala je odjenuti atraktivnu odjeću naglašenijih boja. Nije bježala od kostima u boji ružičaste šećerne vune, niti od tirkiznih odjevnih komada.

5. ZNALA JE MOĆ DOBRO ODABRANOG MODNOG DODATKA
Svaku odjevnu kombinaciju začinjavala je kvalitetnim i efektnim modnim dodacima. Obožavala je nositi satenske rukavice koje su svaku kombinaciju učinile još elegantnijim.

Pomno je birala torbice i cipele, a postala je popularna i po nošenju damskih bisera oko vrata. Dakako, popularizirala je i nošenje sunčanih naočala predimenzioniranih stakala.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od najzanimljivijih modnih igri Jacqueline Kennedy. Pročitajte ljetovanje Jackie Kennedy kojim je suprugu "naplatila" najbolniju aferu.

Jacqueline Kennedy - 2 Jackie Kennedy sa suprugom i djecom (Foto: Guliver / Coverimages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju