Poznat vam je onaj ugodan osjećaj kada vam zimi hladan zrak 'smrzava' lice? Umjerena hladnoća ima blagotvoran učinak na našu kožu, pogotovo kožu lica - jedan od prvih zakona ljepote je umivati se hladnom vodom. Stoga je i neke kozmetičke proizvode preporučljivo držati na hladnoj temperaturi, preciznije u hladnjaku kako bi nam što bolje koristili i trajali dulje

1. Prirodna kozmetika
Većina proizvoda danas sadrži konzervanse koji sprečavaju razvoj bakterija bez da se proizvod mora držati u hladnjaku. Međutim, organsku ili prirodnu kozmetiku koja nema konzervansa od prvog otvaranja trebali biste držati u hladnjaku.

2. Krema za oči

Hladna krema za oči suzit će krve žile zbog čega će se dotok tekućine u mekano tkivo smanjiti što znači da će krema uspješno riješiti natečenost očiju i podočnjake. Hladnoća također pospješuje i limfnu drenažu.

Hladna krema za oči suzit će krve žile zbog čega će se dotok tekućine u mekano tkivo smanjiti što znači da će krema uspješno riješiti natečenost očiju i podočnjake

3. Maska za lice
Maske za lice u gelu koje se koriste za hidrataciju i ublažavanje crvenila najbolje je držati u frižideru. Rashlađena maska suzit će kapilare i smanjiti crvenilo.

4. Proizvodi s određenim aktivnim sastojcima
Nakon što ih otvorite, proizvode koji sadrže retinol, vitamin C, peptide i hidrokinon držite na hladnoj temperaturi jer će se tako sačuvati čistoća i djelotvornost tih aktivnih sastojaka.

5. Proizvodi s metalnim aplikatorom
Neki beauty proizvodi imaju metalne aplikatore koji kada su rashlađeni poboljšavaju tretman. Primjerice, gel za oči s metalnim roll-on aplikatorom.

6. Olovka za oči

Prije nego je našiljite držite olovku za oči deset minuta u frižideru kako biste dobili super precizno našiljeni vrh olovke. Ako vam se jako žuri stavite olovku na par minuta u zamrzivač da se brže ohladi.

7. Ruž i balzam za usne
Pohranjeni u hladnjaku, ruž i balzam za usne zadržat će oblik i neće se otopiti. Dogodi li vam se da ostavite ruž na radijatoru ili negdje drugdje na visokoj temperaturi te se otopi, stavite ga u hladnjak i za sat vremena će se stisnuti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju