Kada su zavođenje i osvajanje u pitanju, gotovo da nema toga što žene nisu spremne učiniti ne bi li osigurale pažnju izabranika njihova oka i srca.

Promjena imidža, nova haljina, odricanje od visokih potpetica i duži izleti u teretanu samo su maleni dio podugačke liste promjena na koje smo spremne pristati samo ne bismo mu li se svidjele još malo više. Ipak, neke stvari ne bismo smjele raditi ni po koju cijenu:

1. Prikrivati svoju inteligenciju
Prilikom prvih upoznavanja, muškarci nas vole impresionirati poznavanjem raznih informacija, priča i anegdota. Nerijetko kada znamo kraj priče ili smjer u kojemu ona ide, dopuštamo da oni nastave i prešućujemo što sve znamo ne bismo li im uskratili osjećaj važnosti i šansu da nas oduševe.

No tanka je granica između kurtoazije i dopuštanja da sugovornik, a u ovom slučaju i potencijalni partner,dovrši priču i ostavljanja istih u uvjerenju kako mi ne znamo ništa o temi razgovora.

'Pokažite mu da ste žena koja jednako kao i on zna uživati u hrani i koja nije (pre)opterećena brojanjem svake kalorije'

Znate li nešto o nečemu što je tema razgovora, slobodno iskoristite to i fascinirajte vi njega. Jer (pravim) muškarcima su puno zanimljivije žene s kojima mogu razgovarati o raznim temama od onih kraj kojih se osjećaju intelektualno nadmoćno.

2. Glumiti da niste gladni
Doista postoje ljudi koje zasiti jedna salata ili zdjelica juhe. Ako ste među tim sretnicama, poštujte potrebe svog organizma, no isti savjet primijenite i ako su vaše potrebe nešto veće.

Mnoge žene vjeruju kako će biti privlačnije ako na spoju budu jele malene obroke, no niti jedan od potencijalnih razloga za to nije legitiman, niti vrijedan toga da jedete manje nego što vam je potrebno.

Pokažite mu da ste žena koja jednako kao i on zna uživati u hrani i koja nije (pre)opterećena brojanjem svake kalorije.

3. Nositi puno slojeva make-upa

Znamo da su razni tutorijali s make-up savjetima posvuda i niste jedini koji imaju osjećaj kako ih ne možete izbjeći. Korištenje make-upa u nastojanju da izgledamo što bolje nije nikakva novost, no pretjerivanje sa slojevima i uvođenje novih tehnika koje nikada prije niste koristili samo kako biste ga zadivili nije najsretnije rješenje.

Držite se make up rutine koju inače primjenjujete i uz koju se osjećate najbolje te po kojemu ste prepoznatljivi, a u širokom luku izbjegavajte sve ono što drastično mijenja vaš izgled.

'Bez obzira na sve mušice i nedostatke naših najbližih, nikako ih ne biste smjeli zanemariti samo zato što ih on ne simpatizira ili zato što očekuje da apsolutno svaki slobodan trenutak provodite s njim'

Uostalom, i sami frajeri su priznali kako na ženama preferiraju prirodniji izgled.

4. Odreći se svojih snova
Prekrasna je stvar imati snove i aspiracije, posebice ako se istinski trudite ostvariti ih. Cijeli vaš život na neki je način usmjeren na postizanje onoga što vas ispunjava, budući da se kroz cijeli život nakupljaju iskustva koja nas oblikuju i koja definiraju viziju onoga što želimo od budućnosti.

Strastvena, predana osoba u svakom je pogledu i iznimno privlačna. Jako je malena vjerojatnost da ćete pronaći osobu koja želi identične stvari kao i vi i koja vas samim time potpuno razumije, no bez obzira što ćete vi i vaš potencijalni partner željeti različite stvari, nikada ne biste smjeli odustati od vlastitih snova.

Ako je u pitanju prava osoba za vas, podržavat će vas kako god može i zna čemu god vi težili.

5. Odreći se prijatelja i obitelji

U prvim danima zaljubljenosti normalno je da maksimalno puno vremena želimo provesti s partnerom, no obitelj i prijatelji su osobe iz našeg života koje su nam apsolutna podrška u svakom trenutku i koje će biti uz nas i pronaći vrijeme za nas što god nam se dogodilo i bilo nam potrebno.

Bez obzira na sve mušice i nedostatke naših najbližih, nikako ih ne biste smjeli zanemariti samo zato što ih on ne simpatizira ili zato što očekuje da apsolutno svaki slobodan trenutak provodite s njim. Osoba kojoj je istinski stalo do vas razumijet će što prijatelji i obitelj znače u životu svakoga od nas i željet će da su i oni prisutni u vašem životu u jednakoj mjeri kao i on.

6. Spavati s njim prije nego što ste spremni
Itekako je moguće da čim upoznate novog muškarca koji vam se viđa, osjetite snažnu kemiju među vama i da nakon svega par sati poznanstva počnete maštati o tome kako skidate i posljednji komad odjeće s njega. No to ne znači da biste to doista i trebali učiniti.

Naravno, i vi i on ste odrasle osobe i ako to oboje želite, nema razloga da to ne učinite. Međutim, ako razmišljate o seksu s njim samo zato što imate osjećaj da će on nestati iz vašeg života ne učinite li to, definitivno to ne biste trebali učiniti.

Spavati s njim biste trebali samo i tek onda kada to oboje budete željeli i kada na to oboje budete spremni. Ako on nema strpljenja čekati da se to dogodi, definitivno ne zaslužuje ni minutu vašeg vremena.

7. Odlučiti se na estetski zahvat

Čak ni osobe koje gotovo cijeli svijet smatra iznimno privlačnima nisu apsolutno zadovoljne svojim izgledom. Na svakome od nas postoji nešto što bismo voljeli promijeniti i poboljšati i ukoliko promjene vode do većeg samopouzdanja i/ili nestanka kompleksa zbog osjećaja manje vrijednosti, ne postoji razlog zašto se netko na njih ne bi odlučio.

Ali želja za promjenom mora biti posljedica isključivo naših vlastitih osjećaja, a nipošto tuđe želje da izgledamo drugačije. Koliko god vam potencijalni partner bio privlačan i zanimljiv, ne sviđate li mu se baš takvi kakvi jeste i/ili vam možda postavlja ultimatume što biste trebali učiniti da ga postanete vrijedni, zaboravite na njega.

Jer vas je vrijedan jedino i isključivo onaj koji vas voli baš takvu kakva jeste, sa svim vašim manama i vrlinama.

I za kraj, samo jedan glazbeni podsjetnik koji će vas podsjetiti na najvažnije - savršene ste takve kakve jeste.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju