Isprobali smo pametnu masku za lice koja daje potpuni tretman lica u 90 sekundi i rekli zbogom maskama u maramici. U članku otkrijte zašto smo to napravili

 

Galerija FOREO UFO recenzija - 48 FOREO UFO recenzija - 47 FOREO UFO recenzija - 46 +45 FOREO UFO recenzija - 45 Ova izvanzemaljska inovacija u tretmanima za lice, na što nas njezino ime i asocira, spravica je koju bi htjele sve beauty blogerice, a baš mi smo ga dobile u ruke. Pametnu masku za lice FOREO UFO isprobali smo na tjedan dana i evo što mislimo o njoj.

O MOJOJ KOŽI

Prije svega moram napomenuti da sam inače oprezna što se tiče isprobavanja novih kozmetičkih proizvoda na svojoj koži, pogotovo maski za lice, jer imam izrazito osjetljivu kožu koja često reagira na preagresivne proizvode. Uz to lice mi je prekriveno pjegicama, suho u području nosa i brade i sklono crvenilima.

FOREO UFO recenzija FOREO UFO recenzija (Foto: Sandro Sklepić)

Stoga mi je isčekivanje rezultata nakon tretmana bilo još neizvjesnije. Ipak ovaj se tretman od 90 sekundi prilagođava svakom tipu kože i mogu ga bez straha koristiti i oni koji imaju osjetljiviju kožu od moje, ako ih uopće ima.

KAKO GA KORISTITI

Vrlo jednostavno i to u nekoliko koraka:

1. Za korištenje ove maske potrebno je skinuti FOREO UFO aplikaciju na vašem pametnom telefonu. Uz pomoć nekoliko pitanja odredit ćete tip vaše kože i njezinu osjetljivost te će se tretman prilagoditi baš vama. Moj tip kože osjetljiviji je i skoro svaki puta izgori u doticaju s jakim suncem čak i s nanošenjem zaštitnog faktora.

FOREO UFO recenzija - 35 FOREO UFO recenzija - 35 Foto: Sandro Sklepić

2. Nakon što ste napravili svoj profil, provjerite jeste li uključili bluetooth na svom mobitelu i dugim pritiskom na glavni i jedini gumb na FOREO UFO uređaju uparite ih.

3. Na zaslonu vašeg telefona pojavit će se opcije za dnevnu ili noćnu njegu. Odaberite željeno, skenirajte kod na pakiranju maske, izvadite je i namjestite tako da skinete prsten za pričvršćivanje, namjestite masku na zlaćano postolje i vratite prsten na mjesto. Možete početi!

FOREO UFO recenzija - 28 FOREO UFO recenzija - 28 Foto: Sandro Sklepić

4. Dok klizite po licu s ovim ''svemircem'' na zaslonu telefona pratite što se događa. Prvo se uređaj zagrijava, pa tako zagrijan počne pulsirati, a zatim se hladi. Evo kako je prošao naš tretman.

OSJEĆAJ TIJEKOM I NAKON TRETMANA

Vrijeme tretmana prošlo nam je u trenu jer se potroši malo više vremena dok se napravi sve prije tretmana; kreiranje profila, skeniranje maske i sl. No jednom kada ste kreirali profil sve ide puno brže i čak poželite da tretman traje dulje, no i to je moguće.

Prvo smo isprobali dnevnu njegu – masku ''Make my day'' s korejskom hidratantnom formulom s efektom protiv onečišćenja s crvenim algama i hijaluronskom kiselinom.

FOREO UFO recenzija - 30 FOREO UFO recenzija - 30 Foto: Sandro Sklepić

Maska u obliku gelom natopljene papirnate ''blazinica'' finog je svježeg mirisa i, za moj tip kože vrlo bitno, ne sadrži alkohol. Kada se izvadi iz omota u njemu ostane još dosta gela koji možete istisnuti na papirnatu blazinicu koju stavljate na uređaj ili ako želite ponoviti postupak stavite ga opet na nju prije no što se upustite u ponovni tretman.

Tretman počinje s 30 sekundi zagrijavanja kako bi se otvorile sve pore i maska dubinski djelovala. Toplina koju osjećate praćena crvenim svjetlom za anti-aging, dok kružnim pokretima prelazite uređajem po licu, ugodna je i opuštajuća, a zatim se toj toplini dodaju i pulsacije.

FOREO UFO recenzija - 12 FOREO UFO recenzija - 12 Foto: Sandro Sklepić

Zadnjih 30 sekundi svjetlo se mijenja u zelenu boju koje osigurava izjadnačavanje tena kože lica, uređaj se postepeno hladi i dalje pulsira ali smanjenim intenzitetom.

Nakon tretmana na licu ostane još dosta gela, i upute na aplikaciji koju pratite na svom mobitelu savjetuju da ga nježno utrljate u lice što sam i učinila. Iako je na prvu osjećaj na licu malo ljepljiv, vrlo brzo maska se potpuno upija i ostavlja kožu mekanu poput ''dječje guze''.

FOREO UFO recenzija - 42 FOREO UFO recenzija - 42 Foto: Sandro Sklepić

KAKAV JE REZULTAT?

Nakon dnevne maske ''Make my day'' lice je na opip mekano i zategnuto, a oku ugodno i blistavo – kao da sam se dobro naspavala ili da me netko sitno štipkao po licu pa mi se poboljšala cirkulacija i ujednačio ten. Suhi djelovi oko nosa i na bradi nisu više suhi i doimaju se kao da nikad nisu ni bili.

Ono što me iznenadilo je to što se takav osjećaj nakon samo jednog tretmana zadrži i do 2 dana unatoč umivanju, skidanju šminke i slično.

Iako se preporuča korištenje ovih maski svaki dan, u mom slučaju ništa strašno se ne bi dogodilo ako bih i par dana preskočila jer stvarno isti efekt ostaje još barem dva dana na licu u što su se uvjerile moje prijateljice, ukućani i kolege s posla kojima sam već dosadna bila s rečenicom ''Popipaj mi lice...popipaj mi lice sad nakon dva dana.''.

FOREO UFO recenzija - 44 FOREO UFO recenzija - 44 Foto: Sandro Sklepić

Kada bi trebala birati između dnevne i noćne ''Call it a Night'' od bogatog maslinovog ulja i regenerirajućeg ginsenga, nijanse bi odlučile u korist noćne maske. Ipak mi je ona više pružila osjećaj nahranjenosti i smirenosti tijekom, ali i poslije tretmana, također ostavljajući isti osjećaj još par dana nakon.

USPOREDBA S DRUGIM MASKAMA ZA LICE

S obzirom da su ove korejske formule maski koje su razvili stručnjaci zaslužni za izvorni koncept sheet maske usporedit ću ih s takvom vrstom njege za lice.

FOREO UFO recenzija - 19 FOREO UFO recenzija - 19 Foto: Sandro Sklepić

Moja iskustva s maskama za lice u maramici nisu baš najbolja. Nespretne su za stavljanje, drže se na licu u prosjeku 15 do 20 minuta, a većina sadrži alkohol koji ne pogoduje mojoj osjetljivoj koži. Od zadnje sam kožu od crvenila dovodila u red čak nekoliko dana.

FOREO UFO maske za lice ne sadrže alkohol, parabene, fenoksietanole, silikone ili mineralna ulja, a tretmani su prilagođeni baš tvojoj koži pa vjerujem da zbog toga nisam doživjela neželjenu reakciju na licu.

O TEHNIČKIM STVARIMA

1. Punjiv putem USB-a, lagan i prijenosan – tako da se možeš prepustiti cjelovitom UFO doživljaju bilo gdje na svijetu. Punila sam ga tako da sam ga priključila na punjač od mobitela i relativno brzo se napuni (sat vremena) i traje 40 korištenja

FOREO UFO recenzija - 10 FOREO UFO recenzija - 10 Foto: Sandro Sklepić

2. 100% vodootporan dizajn jednostavan je za čišćenje između korištenja, a uključen je i stalak tako da uvijek bude na dohvat ruke

3. Svaki UFO dolazi sa 10-godišnjim jamstvom na kvalitetu i 2-godišnjim ograničenim jamstvom

ZAKLJUČAK

Svakako dostojna zamjena za salonske hranjive tretmane za lice koje od sada možete raditi i kod kuće. Iako smo ga već ''prekrstili'' u izvanzemaljca koji je oteo našu kožu i vratio je meku i vitaliziranu, ovaj uređaj kojemu je ime zapravo skraćenica od ''UR FUTURE OBSESSION'' svakako je postao moja opsesija, a ne sumnjam da će postati i vaša.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju