Iako jesen sa sobom donosi i niže temperature, vrijeme je i dalje kao stvoreno za aktivnosti na otvorenom.

Ako niste ljubiteljica teretane i općenito treninga u zatvorenom prostoru, onda vas sigurno zanima popis aktivnosti s kojima možete topiti kalorije na otvorenom cijelu jesen.

Ne radi se ovdje ni o kakvim novim aktivnostima, ali uvijek je dobro podsjetiti se kako sve možete provoditi vrijeme vani i činiti dobro za svoje zdravlje i tijelo.

Aktivnosti s kojima možete topiti kalorije cijelu jesen su:

1. Hodanje

Hodanje je jednostavna aktivnost koja ima cijeli niz dobrobiti za zdravlje. Možete šetati po kvartu, lokalnom parku, nasipu... Bitno je samo pokrenuti se. Kako biste bili sigurni da ćete odraditi šetnju, možete već ujutro dogovoriti s partnerom, prijateljicom, djecom... zajedničku šetnju u nekom trenutku dana.

2. Bicikliranje

A ako vam se ne šeta, bicikliranje je još jedna aktivnost u kojoj možete uživati tijekom jeseni. Uz malo truda u sat vremena možete sagorjeti pristojan broj kalorija.

3. Planinarenje

Planinarenje možda nije izvedivo svaki dan, ali vikende možete rezervirati za odlazak u brda. Samo jedan sat trekkinga, koji je mješavina pješačenja i planinarenja, može sagorjeti više od 500 kalorija, ovisno o težini uspona i težini ruksaka koji nosite.

4. Trčanje

Već i pet minuta trčanja dnevno može bitno pridonijeti vašem zdravlju i kondiciji. Zahvaljujući trčanju mozak bolje radi, popravlja se raspoloženje, san je bolji, krvni tlak niži, a smanjuje se i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

5. Sport na otvorenom

Nogomet, košarka, graničar, badminton... Sve su to aktivnosti kojima se možete baviti na otvorenom cijelu jesen. Kod ove točke bitno je samo to da ćete trebati društvo. Osim što ćete učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i istopiti kalorije, dobro ćete se zabaviti.

Uspinjanje na brdo sagorijeva više kalorija nego hod po ravnom Za još brže mršavljenje: Najbolje mjesto za šetnju koja sagorijeva više kalorija

Žena hoda Pet do osam kilograma lakši: Jednostavan plan hodanja za gubitak jednog konfekcijskog broja

Žena u prirodi 10 razloga zašto je pješačenje u prirodi najbolja stvar koju možete napraviti za sebe

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju