Do 68. Eurosonga ostalo je manje od mjesec dana, Baby Lasagna u subotu navečer nastupa u Amsterdamu na koncertu uoči tog velikog glazbenog natjecanja, a u velikim je pripremama i mlada dizajnerica Valentina Pliško čije će kostime Marko Purišić i njegov prateći tim na pozornici nositi na Eurosongu u Malmöu.

Galerija Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu Baby Lasagna i prateći plesači u kostimima mlade dizajnerice Valentine Pliško Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu - 3 +8 Valentina Pliško dizajnirala je kostim Baby Lasagne za Doru

Izradu kostima za Eurosong privodimo kraju. Sve što mogu reći je da će kostimi biti drugačiji od onih na Dori, a ostalo neka bude iznenađenje. Marko je, naravno, sudjelovao u osmišljavanju kostima. Ja sam osmislila prve skice i onda smo zajedno timski radili na detaljima, otkriva nam Puljanka Valentina Pliško koja je Baby Lasagnu odjenula i za nastup na Dori, a taj kostim, kao i kostimi plesača i pratećeg benda, itekako su ostavili dojam. Valentina kaže da za Doru nije osjećala toliki pritisak, ali ga sada, za Eurosong, ipak osjeća.

Nisam navikla na toliko pozornosti i komentara tako da mi je to sve novo.

Na trenutke me uhvati panika, kad osvijestim da JA radim kostime za jednog od najvećih favorita na ovogodišnjem Eurosongu, ali brzo se vratim u realnost i koncentriram se da dam najbolje od sebe.

Nakon prvih kostima svi imaju velika očekivanja i mi, naravno, želimo da kostimi budu još bolji nego na Dori, govori mlada dizajnerica za koju je Dora, kako kaže, bila jedna od onih prilika koje se neočekivano pojave.

Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu - 3 'Nakon prvih kostima svi imaju velika očekivanja i mi, naravno, želimo da kostimi za Eurosong budu još bolji nego na Dori' (Foto: Privatne fotografije)

Dobila sam mogućnost pokazati svoj rad javnosti i možda privući nekoga kome se sviđa ono što radim i tko će nastaviti pratiti moj rad nakon Dore i Eurosonga, dodaje. Kad je Marko saznao da ide na Doru, njegova djevojka Elizabeta Ružić, preko koje su se Valentina i Marko i upoznali, poslala joj je poruku u kojoj ju je pitala želi li dizajnirati kostime i Valentina je prihvatila. Pri tome joj je najizazovnije bilo to što nikada prije nije radila kostime za scenu, ali jednostavno je znala da ne može propustiti tu priliku.

S Baby Lasagnom putuje na Eurosong u Malmö te misli da će naš predstavnik i veliki favorit, kojeg je zavolio cijeli svijet, ostvariti odlične rezultate.

Svaki nastup mu je sve bolji tako da očekujem da će na Eurosongu rasturiti, poručuje Valentina Pliško, studentica akademije za umjetnost, modu i dizajn "Nuova Accademia di Belle Arti" u Milanu. Već pri upisivanju na prvu godinu fakulteta znala je da želi diplomski studij odraditi u inozemstvu kako bi stekla iskustvo, naučila novi jezik i vidjela kakav je život u velikom gradu. S obzirom da je upisivala modni dizajn, Milano je za nju bio savršen izbor.

Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu - 5 'Na trenutke me uhvati panika, kad osvijestim da JA radim kostime za jednog od najvećih favorita na ovogodišnjem Eurosongu' (Foto: Privatne fotografije)

Život u Milanu uključuje puno evenata i izložbi pa samim time i prilika da se sretnu neke poznate osobe iz svijeta mode, kaže perspektivna dizajnerica iz Pule koja se oduvijek voljela kreativno izražavati.

Za ljubav prema modi najviše je zaslužna moja mama koja se bavi poslom usko vezanim uz modu pa sam uvijek nekako bila okružena svijetom mode zbog toga. Moj ukus se mijenjao kroz vrijeme i sigurno će se još mijenjati, ali najviše volim spoj tradicionalnog i suvremenog. To je nešto što je uvijek prisutno u mojim dizajnima, ispričala nam je Valentina. Kao uzor ističe našeg dizajnera Jurja Zigmana, koji je, između ostalog, dizajnirao kostime i odjeću za Beyonce, Nelly Furtado, Cardy B i Jordin Sparks. Na pitanje je li i njoj želja jednoga dana dizajnirati za velike svjetske zvijezde, spremno odgovara:

Apsolutno da. Mislim da je želja svakog mladog modnog dizajnera jednog dana moći dizajnirati za svjetski zvijezde. Za sada mi je plan završiti fakultet, odraditi praksu u nekoj većoj modnoj kući u Milanu, a možda i nastaviti raditi kasnije, ovisno kakve se prilike pojave u međuvremenu, kaže nam Valentina Pliško.

Baby Lasagna u kostimu mlade dizajnerice Valentine Pliško Baby Lasagna u kostimu mlade dizajnerice Valentine Pliško (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Plesačica Baby Lasagne: "Pobjeda na Dori nam je kao da smo osvojili nogometno prvenstvo" Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 6 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 1 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 2 +5 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 4

Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović: Upečatljiva bijela haljina za nastup na Eurosongu koji se i danas pamti

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju