Novorođenčad ne zahtijeva opsežnu garderobu prepunu raznih boja i modnih dodataka kako bi se oblačila po posljednjem kriku mode. Ipak s toliko prekrasnih boja i uzoraka, ponekad je teško zaustaviti se u kupnji robice za naše maleno.

Kako bismo olakšali budućim majkama koje neprestano razmišljaju o tome koji broj robice kupiti, imaju li je dovoljno ili pak premalo, donosimo kratki vodič kroz bebinu odjeću s kojom nećete zatrpati vlastiti ormar ili pogriješiti u broju.

Sve o brojevima

Kada je pitanju broj odjeće za novorođenčad, istina je da je potreban zbilja mali broj istog komada robice jer bebe vrlo brzo rastu i samim time prerastu odjeću koju smo kupili. Iz tog razloga često se zna dogoditi da određenu odjeću nikad djetetu niti ne obučemo jer smo je primjerice htjeli čuvati za neku posebnu priliku pa nam ju je bilo žao koristiti za svaki dan.

Beba Tri ključna razloga zbog kojih mame biraju organski pamuk

Odjeća od organskog pamuka ističe se kao najbolji odabir za novorođene bebe Poput oblaka: Preslatka robica od organskog pamuka na koju nećete potrošiti bogatstvo

S obzirom na to da se na etiketama odjeće za bebe nalaze razni brojevi, buduće mame znaju često biti zbunjene. Bitno je kod kupovanja odjeće znati da broj koji se nalazi uz bebine godine na etiketi zapravo označava koliko je dijete dugačko te ćemo vodeći se time djetetu moći kupiti robicu.

S kojim ćemo brojem  krenuti, ovisi o više faktora. Primjerice ako smo mi, ali i naš partner visoki, tada možemo pretpostaviti da će i novorođenče biti nešto veće i duže, što znači da joj broj 52 sigurno neće odgovarati.

Većina djece je prilikom rođenja u pravilu dugačka oko 50 centimetara, no to ne znači da ćemo kupovati onu robicu koja je svega dva centimetra dulja od nje same, već ćemo probati nabaviti onu koja je malo veća kako bi je beba mogla dulje nositi, ali i kako bi joj bilo ugodno. Čak i ako se beba na svijet dođe ranije te bude nešto manja, veći broj odjeće neće joj smetati.

Kvaliteta kao imperativ

Kada je u pitanju odjeća za djecu, izbora je mnogo. Baby dućani gotovo svakodnevno izbacuju nove modele robice kojima teško možemo odoljeti. I dok su mini majice, hlače, haljine i jakne sve redom prekrasne, često se na kvalitetu robe zaboravlja.

No kada je u pitanju malo dijete, kvaliteta je ono čime se moramo voditi. Iako obično mislimo kako je skupo ujedno i kvalitetnije, to ne mora nužno biti tako. Pravi dokaz je Pepco, koji je upravo izbacio liniju odjeće za bebe napravljenu od organskog pamuka. Odjeća je glatka i mekana te ugodna na dodir, a zbog izrazito kvalitetnog materijala ona dopušta bebinoj koži da diše. Kako nije opterećena sintetičkim vlaknima koji mogu iritirati nježnu bebinu kožu, svi su komadi u potpunosti sigurni za kožu, ali i cjenovno pristupačni. Uz nježne i pastelne boje te zanimljive uzorke trenirka, bodija, majica i pidžamica, svatko će pronaći nešto baš za svoju bebu.

Količina robice

Mnoge buduće majke misle kako je potrebno jako puno robice za bebu jer se ona brzo zaprlja, no bebe zapravo ne zahtijevaju toliko robice. Iako im je potrebno često mijenjati pelenu, ako je pravilno namjestimo, rijetko će se dogoditi da će se beba unerediti izmetom ili urinom.

Najviše oprezni trebamo biti nakon hranjenja djeteta jer bebice često bljuckaju višak mlijeka van te se tu može dogoditi da će joj biti potrebno mijenjati odjeću. Ipak s količinom robe ne treba pretjerivati. Dovoljno je nabaviti između 3 do 5 komada bodija, benkica, hlačica i jednodijelnih pidžamica. S obzirom na to da će se mašina za pranje rublja ionako vrtjeti nekoliko puta dnevno, ne moramo pretjerivati s bebinom odjećom kako bismo koje pranje preskočili, već taj novac bolje možemo utrošiti na veći broj robice koji će bebi već nakon dva ili tri mjeseca biti potreban.

Prihvatljive cijene odjeće iz Pepcove ponude pronađite u galeriji i u letku. Ponuda traje do 12. kolovoza ili do isteka zaliha pa požurite svoje komade uloviti na vrijeme.

Beba Tri ključna razloga zbog kojih mame biraju organski pamuk

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju