Svaki roditelj za svoju djecu želi samo najbolje, a to se odnosi i na odjeću jer je ona najbliža bebinoj koži. Kada su u pitanju materijali, sve više mama bira organski pamuk, i to zbog više razloga.

  Galerija +0 Beba

 ''Biram organsko'' kao dio rastuće filozofije življenja sve se više primjenjuje u mnogim mladim obiteljima kojima je najbitnije svoju djecu zaštititi od zagađenja u svim aspektima života.

Prilikom kupnje prvih bodića, benkica i odjeće za mališane, treba imati na umu kako sva ta robica dolazi u dodir s bebinom kožom. Sve je veća svjesnost o tome, pa mnoge mame biraju odjeću od organskog pamuka kako bi svoju bebu maksimalno zaštitile.

Donosimo vam tri ključna razloga zbog kojih je organski pamuk na top-listi materijala odjeće za najmlađe.

1. Osjetljiva koža bebe

Svi smo mi svakodnevno izloženi kemikalijama koje se koriste u tradicionalnoj izradi odjeće. Bebina koža u usporedbi sa zrelijom kožom nježnija je, manje masna, pet puta tanja te manje otporna na bakterije. Vlakna organski uzgojenog pamuka izdržljivija su jer u samom procesu uzgoja nisu u doticaju s pesticidima i umjetnim gnojivima te su na dječjoj koži mekša na dodir, a konačni proizvod nema štetnih toksina koji bi ozbiljno mogli naštetiti osjetljivoj dječjoj koži.

Novorođenče i majka Za curice i dječake: Dječja robica od organskog pamuka za mališane s osjetljivom kožom

Slika nije dostupna Bez pretjerivanja! Koliko robice stvarno treba imati za bebu?

2. Kvaliteta materijala i dužina trajanja

Bebina odjeća naočigled se izuzetno brzo prlja i često se mora prati na visokim temperaturama kako bi se izvukle sve bakterije i nečistoće iz vlakana. Upravo zbog toga ona gubi formu te je često zbog loših materijala – nenosiva. Kupite li odjeću koja je šivana od organskog pamuka, ona može potrajati i do pet puta dulje nego odjeća koja je napravljena od nekvalitetnog pamuka. A i velika je vjerojatnost da ćete takvu odjeću sačuvati i za sljedeće dijete.

Iako su maleni, sigurni smo da bi se i vaši klinci itekako složili prilikom odabira pamučne odjeće jer će se upravo u njoj osjećati iznimno ugodno i slobodno. U tu kategoriju spada i Pepco, koji je na tržište izbacio liniju dječje odjeće od organskog pamuka, dobivenog prirodnim metodama, što robicu čini laganom, prozračnom i ugodnom za nošenje. Dodatno je odlikuju i vlakna bambusa, nestatičnost te otpornost na visoke temperature. Ako je vaše dijete osjetljivo na jeftine i loše, kemijski tretirane materijale, svakako vrijedi pogledati što se ove sezone nudi u Pepcu. Osim izbora vrhunskog materijala, tamo možete pronaći široku paletu proizvoda od glave do pete: kompletiće za bebe, bodiće i pidžame, kapice i čarapice s razigranim motivima i modernim dizajnom koji osvajaju na prvu. Baš kao i pristupačne cijene.

3. Očuvanje okoliša

Organski pamuk, koji nerijetko nazivaju i EKO pamukom, dio je svojevrsnog načina života, čiji je cilj i očuvanje zdravog tla, ekosustava i ljudi. Čisto okruženje važno je svima, a svjesnost o tome samo se podiže čim postanemo roditelji. Iako na neka zagađenja zaista ne možemo utjecati, dobro je znati kako kupnjom proizvoda od organskog pamuka potičemo dugoročnu dobrobit naše djece. Sam uzgoj ne dopušta upotrebu kemikalija kao u konvencionalnoj proizvodnji odjeće, gdje se koristi 16 posto od ukupne svjetske potrošnje insekticida i čak 7 posto od ukupne potrošnje pesticida.


Prihvatljive cijene odjeće iz Pepcove ponude pronađite u galeriji i u letku. Ponuda traje do 12. kolovoza ili do isteka zaliha pa požurite svoje komade uloviti na vrijeme.

Odjeća od organskog pamuka ističe se kao najbolji odabir za novorođene bebe Poput oblaka: Preslatka robica od organskog pamuka na koju nećete potrošiti bogatstvo

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju