Blagdani su iza ugla, a na to nema boljeg podsjetnika od zagrebačkih izloga koji pozdravljaju prolaznike svojim kreativnim dekoracijama, mameći ih tako da stanu barem na tren i uživaju u pogledu na pripremljenu im priču.

Galerija Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa LU&CO - 6 Božićno uređenje frizerskog salona Vikler i ruž - 3 Božićno uređenje frizerskog salona Vikler i ruž - 4 +22 Božićno uređenje frizerskog salona Vikler i ruž

Frizerski salon Vikler i ruž

Zagrebački frizerski salon Vikler i ruž svojim ovogodišnjim uređenjem slavi ono što je svima prijeko potrebno – mir i sigurnost u svijetu. Kao prostor u kojemu se i inače svaki klijent osjeća opušteno i dobrodošlo, ovoga su Adventa tu poruku odlučili prenijeti još dalje i dublje. Najznakovitiji su motiv njihova izloga crveni viseći vijenci ukrašeni šarenim kuglicama i cvijećem, s prepoznatljivim znakom za mir u sredini.

Šarenilo koje simbolizira mir, radost i ljubav naglašeno je i božićnim drvcem uljepšanim raznobojnim ukrasima. Ozbiljniju notu dodaju zlatne i prozirne staklene kuglice, kao i maske bijelih lica.

Božićno uređenje frizerskog salona Vikler i ruž - 3 Božićno uređenje frizerskog salona Vikler i ruž (Foto: Bojan Zibar)

U životu se često suočavamo s nesigurnostima i izazovima, a mi želimo biti mjesto gdje ljudi mogu pronaći trenutak za sebe, za opuštanje, za biti u miru. Naša inspiracija za Advent nije samo estetska, već nosi dublje značenje, istaknula je vlasnica salona Arijana Barić.

Home by Ciss

Gift shop smješten u Jurišićevoj ulici svoju blagdansku bajku većinski pripovijeda umirujućim i suptilnim bijelim, zlatnim i srebrnim tonovima. Kuglice, orašari, lampioni, zvjezdice – dominiraju dostojanstveno, bez šarenila i sjaje poput najčišćeg i najsvečanijeg svjetla.

Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa Home by Ciss - 6 Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa Home by Ciss (Foto: Slaven Janđel)

Ipak, kako i ljubitelji boja ne bi ostali zakinuti, tu su i drvce ukrašeno sjajnim crvenim ukrasima, kao i ono s plavim kuglicama. Prekrasne padajuće srebrne grančice s lišćem, mašne, a najviše neodoljivi polarni medvjedići svojom posebnošću odskaču od tradicionalnih dekoracija.

U koji se god dio izloga zagledali, zadivljenost vas neće napuštati, sve je pomno osmišljeno, usklađeno i očaravajuće te odmah poželite i svoju jelku ukrasiti inspirirano prijedlozima Home by Cissa – božićnim ugođajem dočaranim toplim i razrađenim detaljima, a ne jarkim šarenilom.

Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa LU&CO - 8 Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa LU&CO (Foto: DS_PhotographyStudio)

LU&CO

Izlog LU&CO gift shopa na Zrinjevcu donosi raskošno uređenje s dozom luksuza koje svojim najmilijima, ali i sebi želimo priuštiti za blagdane i tako pojačati svečani ugođaj. U njihovoj se ponudi prikladnih darova doista za svakoga može pronaći nešto unikatno i pogođeno u srž. Od svilenih marama, naušnica, kravata pa sve do mirisnih svijeća, difuzora i rokovnika.

Svoju su svestranost pokazali i blagdanskim uređenjem trgovine ističući crvenu kao najtopliju i najbožićniju boju. Dobrodošlicu kupcima na ulazu iskazuje kombinacija upletenog cvijeća, sjajnih mreža i božićnih ukrasa, uz dodatak neodoljivih crvenih lampiona koji svojom unutrašnjošću podsjećaju na snježne kugle. Tri bočna stakla spektakularno su ukrašena sličnim spojem cvijeća i crvenih ukrasa.

Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa LU&CO - 3 Božićno uređenje zagrebačkog gift shopa LU&CO (Foto: DS_PhotographyStudio)

Predivne ružičaste ruže svakako nisu tipičan božićni motiv, ali ovdje su pokazale koliko takva dekoracija ima smisla i Božiću dodaje svježinu prirode, ali i njezinu raskoš.

Cvjećarski atelje Saša Šekoranja

Jedan od prvaka uređenja zagrebačkih izloga svakako je Saša Šekoranja, a ni ove godine nije nimalo razočarao. Zamrznuta šuma lajtmotiv je prikaza u njegovom cvjećarskom ateljeu u Ulici kralja Držislava. Sve je bijelo, krhko, hladno, a opet tako snažno i jedinstveno, pomalo i nostalgično.

Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume - 2 Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume (Foto: Pavao Bobinac)

Centralni je lik djevojka u predivnoj svilenoj haljini koja piše pisma koja padaju svuda oko nje, a raznose ih bijeli golubovi pismonoše, precizan kiparski rad Sašinog prijatelja. Štampane kartice sa zlatotiskom prenose glavnu poruku našeg slavnog cvjećara – ono što zaista vrijedi nematerijalne su i iskrene želje koje dolaze iz srca jer sve materijalno je prolazno.

Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume - 3 Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume (Foto: Pavao Bobinac)

Božićni izlog Saše Šekoranje zagrebačkoj ulici dao je dašak njujorške Pete avenije Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume - 14 Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume - 3 Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume - 2 +13 Božićni izlog Saše Šekoranje uređen poput zamrznute šume

20 ideja kako blagdanski dom ukrasiti eukaliptusom Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja +16 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju