Na Međunarodni dan tolerancije u utorak su dodijeljene Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost, a dobitnice su osnovnoškolka Maja Kovačić i srednjoškolka Katarina Kušt, koje su pridonijele toleranciji te podizanju svijesti o prevenciji i suzbijanju nasilja.

Maja i Katarina nagrađene su priznanjem i novčanom nagradom koje su im uručili predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U obrazloženju se navodi da je Maja Kovačić, učenica OŠ Kustošija, mlada osoba iznimne empatije. Nesebična je i uvijek spremna pomoći drugima i primjer da biti odličan ne znači samo odličan uspjeh u školi.

Katarina Kušt, učenica Centra za odgoj i obrazovanje, uzornog je vladanja i odličnog uspjeha u školi, a i sama je bila izložena vršnjačkom nasilju. U školi se uključivala u rješavanje konfliktnih situacija upućujući na nenasilno smirivanje sukoba.

Luka Ritz Suzana Ritz: "Vjerujem da djeca biraju svoje roditelje, ali nisam još uspjela shvatiti čime smo mi zaslužili Luku"

Tolerancija Pametne dječje glavice: "Tolerancija je kada smo različiti, a kada se volimo"

Ne želim da se itko osjeća kako sam se ja osjećala, istaknula je nakon uručenja nagrade Katarina, koja je bila žrtva verbalnog vršnjačkog nasilja.

Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost tradicionalno se dodjeljuje od 2008. godine u spomen na Luku Ritza, tragično preminulog mladića od posljedica vršnjačkog nasilja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju