Vratili ste se s ljetovanja i sada se morate gledati u ogledalu sa suhom kosom oštećenom od morske soli i sunca? Tu nepoželjnu sliku možete otjerati jednim jedinim tretmanom – brazilskim feniranjem koje kosi vraća zdravlje, sjaj, punoću i nadahnjuje joj novu ljepotu. Otkrijte zašto je ova metoda trajnog ravnanja kose idealan izbor za kosu nakon ljetovanja

Dovoljan je samo jedan tretman brazilskog feniranja da vaša kosa oštećena od morske soli i sunca ponovno zablista. U čemu je tajna ove metode trajnog ravnanja kose, objasnili su nam u zagrebačkom frizerskom salonu GT.

Proces brazilskog feniranja traje oko sat vremena, a kosa ostaje ravna i nahranjena keratinom oko 3 mjeseca

Brazilsko feniranje nije kemijski proces. Riječ je o postupku vraćanja keratina u kosu (ljuskica od kojih je kosa građena). Keratin se gubi čestim kemijskim i termičkim procesima. Kada se kosa napuni keratinom, postaje ravnija, teža, zdravija, sjajnija i zaglađenija te ju je zbog težine lakše oblikovati, kažu u salonu GT.

Tretman brazilskog feniranja izgleda tako da se najprije kosa opere šamponom koji će je dubinski očistiti. Kosa se potom raščešlja te se kistom nanese tekući keratin na svaki pramen.

Nakon toga kosa se prosuši i isfenira potpuno ravno te svaki pramen prođe dva puta peglom kako bi pod utjecajem topline keratin što dublje ušao u vlas.

Proces brazilskog feniranja traje oko sat, sat i pol ovisno o duljini i gustoći kose. Kosa se nakon tretmana ne smije prati niti močiti 72 sata. Probali smo mnogo tekućina, ali klijenti su prepoznali proizvod pro5 keratin kao najučinkovitiji, a naručujemo ga direktno iz Brazila.

Keratin se u kosi zadržava otprilike 3 mjeseca, što ovisi o stupnju oštećenosti kose i koliko je često kemijski tretiramo i peremo.

Također, ovisi od kose do kose hoće li biti potpuno ravna ili će trebati par puta proći četkom prilikom sušenja
, ističu u salonu GT.

Bez obzira na to kakvu kosu imate, možete je 'počastiti' brazilskim feniranjem. Dapače, poželjno je za izbijeljenu kosu jer dekoloracijom vlas postanje porozna, odnosno gubi keratin.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju