Brigitte Macron susrela se s dobitnicama UNESCO-ove međunarodne nagrade za žene u znanosti.

Galerija Brigitte Macron Francuska prva dama s dobitnicama nagrade Brigitte Macron +0 Francuska prva dama s dobitnicama nagrade

Karen Hallberg iz Argentine, Claire Voisin iz Francuske, Maki Kawai iz Japana, Najat Aount Salibat iz Libanona i Ingrid Daubechies iz SAD-a družile su se s francuskom prvom damom u Elizejskoj palači.

Francuska prva dama s dobitnicama nagrade Francuska prva dama s dobitnicama nagrade (Foto: AFP)

Brigitte je ovom prigodom još jednom pokazala u kojoj je mjeri pojednostavila dress code za žene na svojoj funkciji. Umjesto nekad uobičajenog dvodijelnog kostima, haljine strogog kroja ili elegantnih hlača i sakoa, kombinacija koje su nekad bile uobičajen odabir prvih dama za ovakav tip primanja, Brigitte se odlučila za – traperice.

Brigitte Macron 1:0 za Brigitte: Izdanje kojim je francuska prva dama Melaniji Trump očitala modnu lekciju

Brigitte Macron Fit Brigitte Macron: Kratke hlačice za prvu damu neopterećenu tuđim mišljenjima

Naravno, maksimalno ih je prilagodila situaciji zahvaljujući mudrom i jednostavnom stajlingu. Taman jednobojni model skinny traperica kombinirala je s tamnoplavom dolčevitom, lijepim kaputom iste boje i crnim gležnjačama od brušene kože. Zbog odabira tamnih nijansi njezine traperice ni po čemu se nisu isticale u ovom izdanju niti su previše odskakale od ostatka kombinacije pa su se pokazale kao dobar odabir za ovu važnu službenu prigodu.

Brigitte Macron Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju