Svjetski dan glazbe (u originalu Fete de la Musique) slavi se 21. lipnja. Ideja o Svjetskom danu glazbe nastala je 1976. godine u Francuskoj, službeno se u toj zemlji slavi od 1982. godine, a danas se obilježava u više od 110 zemalja i 460 gradova diljem svijeta.

Galerija

Glazba je jučer vladala i na ulicama Pariza, a brojni koncerti održavali su se i u dvorištu Elizejske palače, službene rezidencije francuskog predsjednika. Emmanuel i Brigitte Macron cijeli daN sudjelovali su u proslavi i uživali u nastupima raznih glazbenika.

Brigitte Macron na proslavi Svjetskog dana glazbe
Brigitte Macron na proslavi Svjetskog dana glazbe (Foto: Afp)

Prilikom predsjednikovog pozdravnog govora prva dama bila je odjevena u klasičnu elegantnu kombinaciju u kakvima je često viđamo. Midi haljina i kaput u bijeloj boji kombinirala je sa salonkama, ali za večernje koncerte odlučila se za znatno ležernije izdanje.

Da nije bilo bijelog sakoa, njezinu drugu kombinaciju mogli bismo prozvati sportskom. Ispod sakoa nosila je običnu bijelu majicu i crni hoodie. Traperice u crnoj boji nisu neobičan odabir za Brigitte koja obožava nositi traperice, ali zato je iznenadila odabirom tenisica koje inače ne nosi u službenim prigodama.

Brigitte Macron preodjenula se u udobniju i ležerniju kombinaciju
Brigitte Macron preodjenula se u udobniju i ležerniju kombinaciju (Foto: Profimedia)

Međutim, plesati je lakše u udobnoj obući nego u štiklama, a predsjednik i prva dama jednostavno nisu mogli odoljeti zaraznim ritmovima koji su ih do kasno u noć držali na nogama. 

Ova ležernija i manje ozbiljna kombinacija s dodatkom sportskih komada pomladila je prvu damu koju smo navikli viđati u strogim i elegantnim izdanjima.

Ankete

(8737) Brigitte Macron...

rezultati povratak glasova273
rezultati

Brigitte Macron
Brigitte Macron (Foto: Profimedia)