Brigitte i Emmanuel Macron predvodili su svečano otkrivanje Slavoluka pobjede u Parizu koji je zasjao u novom ruhu. Naime, slavni francuski spomenik na aveniji Elizejske poljane prekriven je s 25.000 četvornih metara srebrno-sive tkanine kao dio umjetničke instalacije.

Galerija Brigitte Macron - 5 Brigitte Macron - 4 Brigitte Macron - 2 +1 Brigitte i Emmanuel Macron na svečanom otkrivanju novog ruha Slavoluka pobjede u Parizu

Impresivnu instalaciju osmislili su pokojni umjetnici Christo i Jeanne-Claude, a bit će postavljena do 3. listopada. Slavoluk pobjede u Parizu podignut je u čast borcima za Francusku, posebno onima iz Napoleonskih ratova. Visok je 49,5 metara, a širok 45 metara i to je drugi najveći slavoluk na svijetu.

Brigitte Macron Živjele tenisice! Brigitte Macron u izdanju koje krši pravila o odijevanju za posao

Za svečani trenutak otkrivanja novog izgleda Slavoluka pobjede Brigitte Macron odlučila se za minimalizam te je odjenula klasičnu, jednostavnu kombinaciju, ali s dodirom šik stila. Ispod klasičnog kaputa tamnoplave boje prva dama Francuske nosila je dugu bijelu košulju zanimljivog višeslojnog dizajna. Dolje je nosila hlače uskog kroja te crne polučizmice na špic s tankom potpeticom izrađene od brušene kože.

Mala škola elegancije: Brigitte Macron u haljini kojoj nitko ne može naći manu Brigitte Macron, Sebastian Pinera i Emmanuel Macron Brigitte Macron, Sebastian Pinera i Emmanuel Macron +0 Brigitte Macron u maloj crnoj haljini

Brigitte Macron Brigitte Macron: Ziheraški badić koji ističe fantastičnu figuru prve dame

S obzirom na to da se vrh čizmica stopio s rubom hlača čini se kao da je sve u jednom komadu, no kada se pogleda iz bližeg, jasnije se vidi prijelaz između ruba hlača i čizmica. Takav trik stapanja hlača i obuće ima efekt vizualnog izduživanja nogu, a Brigitte Macron to je učinila na vrlo suptilan i dobar način.

Brigitte Macron - 3 Brigitte Macron na svečanom otkrivanju novog ruha Slavoluka pobjede u Parizu (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju