Tražite recept za jednostavan, brz i zasitan ručak? Isprobajte takozvanu tortilju od krumpira, tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od namirnica koje većina uvijek ima u kuhinji.

SASTOJCI ZA TORTILJU OD KRUMPIRA:

- 4 srednja krumpira
- 1 veća glavica luka
- 4 jaja
- 6 velikih žlica maslinova ulja
- sol i papar

Slika nije dostupna g

PRIPREMA:

1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke, a luk nasjeckajte nasitno.

2. Na tavi ugrijte 3 žlice maslinova ulja, ubacite luk i malo prodinstajte dok ne požuti. Zatim dodajte krumpir pa i njega dinstajte. Posolite i popaprite. Maknite ga s vatre kad se zapeče.

3. Jaja razbijte u veću posudu, dodajte malo soli i izmutite ih. Dodajte u posudu zapečeni krumpir i luk te malo promiješajte.

Bučnica Bučnica: Domaći recept za netipični desert koji može zamijeniti ručak

4. U tavu u kojoj ste pekli krumpir stavite 3 žlice ulja i zagrijte pa u tavu ubacite mješavinu jaja, krumpira i luka.

5. Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja, kako bi se dno zapeklo. Kada vidite da je dno tortilje zapečeno, tavu prekrijte tanjurom pa je okrenite i izvadite tortilju. Njezina donja strana sada će biti gornja pa je vratite je u tavu kako biste zapekli i gornju. Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

Popečci od tikvica Ručak za 15-ak kuna: Fini popečci od tikvica gotovi za čas

SAVJET:

U tortilju možete dodati i malo narezane slanine ili kobasica. Njih u jelo dodajete u fazi dinstanja luka pa potom sve radite prema receptu. Možete tortilju nadopuniti i tunom iz konzerve. Nju pak dodajete u jelo u fazi povezivanja jaja s krumpirom i lukom. Dakle, kada razmutite jaja, dodajte u njih krumpir, luk i tunu pa promiješajte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju