Bezbrižno uživanje u jesenskoj idili s djecom? Roditelji, dobro ste čuli, može se i to! Nakon vrućeg i toplog ljeta, listopad nudi priliku za nove početke, za uranjanje u drugačiji ritam života. Ujedno je idealan za aktivnosti na svježem zraku od kojih će i djeci i odraslima živnuti i duh i tijelo.

Donosimo nekoliko prijedloga aktivnosti za uživanje u preostalim sunčanim danima koje će pridonijeti boljitku čitavog organizma, a istodobno probuditi sva osjetila.

Uživanje u čarobnim bojama

Prva slika na spomen riječi „jesen“, mnogima su raskošne boje drveća koje od parkova i šuma u vašoj okolini čine pravu idilu. Bila bi prava šteta zatvoriti se u domove i propustiti uživanje u radostima s mališanima koje priroda pruža u ovo godišnje doba. Dajte djeci zadatak da skupe najveće lišće u što više boja. Kada dođete doma, od skupljenog lišća možete izrađivati kolaže ili dati djeci da režu lišće i naprave određene oblike koje će lijepiti na papir. Osim što će se fizički aktivirati sakupljanjem lišća, ova aktivnost će potaknuti i njihovu kreativnost.

PR PR Foto: PR: Unsplash, Nathan Dumlao

Lov na najljepše jesenske plodove

Osim što ćete udisati svježi zrak daleko od ispušnih plinova grada, s djecom možete organizirati i lov na najljepše jesenske plodove, žirove ili „kućice“ kestena. Na kišne dane, od ovih prirodnih materijala i čačkalica izrađujte prave male skulpture koje će krasiti vaš dom. Pripazite samo na otrovne gljive!

PR PR Foto: Pr: Unsplash_Markus Spiske

Berba jabuka

Još jedna lijepa stvar kod jeseni je dozrijevanje finih plodova. Još su uvijek u tijeku berbe jabuka, a to je idealna prilika za okupljanje prijatelja i obitelji. To će vas natjerati da zajedno sa svojim najbližima izađete iz užurbane gradske svakodnevice i barem se nakratko vratite tradiciji. Osim svježeg zraka i druženja s najmilijima, tu su i potrošene kalorije uslijed cjelodnevne aktivnosti, što je itekako pozitivno kada se uzmu u obzir delicije koje se obično poslužuju na berbama. Mališanima dajte jednostavne zadatke, poput skupljanja jabuka sa zemlje te slaganja u košare.

Prilikom uživanja u jesenskim čarolijama, s aktivnijim mališanima može doći do ogrebotina, rana ili raznih drugih iritacija kože. Kako biste ih pravilno i učinkovito tretirali te spriječili infekcije, može vam pomoći Effigerm Wound Wash otopina u obliku spreja. Njome možete jednostavno, u nekoliko poteza, isprati i očistiti ranu. Zaboravite na brigu oko nečistih ruku jer ozljedu ne morate dirati: Effigerm sve radi sam. Zbog svoje manje dimenzije, jednostavno stane u svaki ruksak, torbu i džep.

PR PR Foto: PR

Ova dermatološki testirana otopina čisti, vlaži, sprječava nastajanje infekcija te pomaže u zacjeljivanju rana, a ne sadrži najčešći uzročnik suza, alkohol. Vašim nestašnim mališanima rane i ogrebotine neće se lijepiti za odjeću, a ako se već formirala krasta, Effigerm Wound Wash može se koristiti i za lakše uklanjanje obloga s rane na kojoj se ta krasta nalazi.

PR PR Foto: PR:Unsplash-Paul Hanaoka

Priroda u ovo doba izgleda uistinu magično. Ove jeseni odaberite svjež zrak i šetnje šumom, uživajte u jesenskim čarolijama zajedno sa svojim mališanima, a Effigerm Wound Wash bit će vaš saveznik ako dođe do nepredviđenih povreda

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju