Francuskinja Caroline de Maigret bez sumnje je jedna od najvećih modnih ikona ovog desetljeća, a njezin stil svakodnevno inspirira žene diljem svijeta

Stil nije samo odjeća koju imaš na sebi. Stil dolazi od svega čime sebe hraniš. Stil je način života, filmovi koje gledaš, knjige koje čitaš, način na koji se ponašaš. Ne mogu razgovarati o stilu bez razgovora o ovim stvarima, kazala je u jednom intervjuu Caroline de Maigret.

Poznatu 42-godišnju francusku manekenku i glazbenu producenticu mnogi smatraju jednom od najvećih modnih ikona proteklog desetljeća.

Tu titulu zaslužila je zahvaljujući prepoznatljivom stilu te spretnom kombiniranju svakodnevnih i statement komada. Uvijek kažem da sam poprilično lijena, volim nositi traperice, rekla je za Harper's Bazaar.

Najveći utjecaj na njezino odijevanje imala je – glazba. Imala sam gotičku fazu, a nakon s pojavom Nirvane grunge-fazu. Glasno sam slušala punk i išla u Elysee Montmartre na koncerte Alice in Chains. Nosila sam karirane košulje i prevelike poderane traperice. Sada sam mješavina svih tih glazbenih iskustava, androgeni pariški šik, kazala je.

Svojevremeno je napustila studij na prestižnoj Sorbonni kako bi se bavila manekenstvom. Imala sam velik nos i male grudi. Izgleda da je to bio problem jer su me stalno tražili da operiram nos i povećam grudi, ali odbijala sam to napraviti. U devedesetima nije bilo kulture selfija, tada nisi na sebe gledao kao danas. U to vrijeme nisi ni mogao znati da ti treba operacija nosa, ispričala je Caroline.

Manekenstvo je zamijenila svijetom glazbe i sa životnim partnerom osnovala diskografsku kuću Bonus Track Records koja danas djeluje kao producentska kompanija, a naposljetku se opet vratila modi. Koautorica je popularne knjige "Kako biti Parižanka u svakoj prilici", svojevrsne ženske Biblije pune savjeta, modnih preporuka i životnih lekcija.

Iznijela je i svoju teoriju o tome zbog čega je ostatak svijeta toliko fasciniran Francuskinjama: "Nismo savršene. Mi Francuzi odustali smo od savršenstva i to je zanimljivo drugim ljudima."

U galeriji pogledajte samo mali dio kombinacija kojima je Caroline de Maigret osigurala titulu modne ikone, a zatim provjerite koje odjevne komade nikada nećete naći u ormaru Parižanki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju