U sklopu mini turneje po Velikoj Britaniji na kojoj promovira svoju novu inicijativu, Catherine Middleton doputovala je u Wales.

Galerija

Vojvotkinja od Cambridgea predstavila je veliku britansku anketu pod nazivom "5 Big Questions" kojom će se na nacionalnoj razini pokrenuti rasprava o razvoju djece.

Posjetila je dječji centar "Ely and Caerau" i u njemu sudjelovala na satu senzorne integracije, a potom razgovarala sa zaposlenicima i štićenicima udruge. Prisjetila se i svog trogodišnjeg boravka na velškom otoku Angleseyju, na kojem je živjela od 2010. do 2013. godine.

Catherine Middleton u Walesu
Catherine Middleton u Walesu (Foto: Getty Images)

"Drago mi je da sam opet u Walesu. Sjećam se razdoblja kada sam tek rodila Georgea. William je tada još radio za službu spašavanja i živjeli smo usred Angleseyja sa sićušnom bebicom. Osjećala sam se tako izolirano, tako odsječeno. Nisam uz sebe imala nikoga od članova obitelji, a on je radio noćne smjene. Da sam barem tamo imala ovakav centar", priznala je Catherine svojim sugovornicima.

Svoje obveze u Walesu vojvotkinja je odradila u jednostavnoj odjevnoj kombinaciji kojom je dominirala suknja brenda Zara.

Vojvotkinja od Cambridgea u suknji brenda Zara
Vojvotkinja od Cambridgea u suknji brenda Zara (Foto: Getty Images)

U pitanju je model sa životinjskim uzorkom iz ovogodišnje zimske kolekcije koji je se originalno prodavao po cijeni od 229,90 kuna, a u posljednjem krugu sniženja mogao se kupiti za 79,90 kuna.

Vojvotkinja uistinu rijetko nosi životinjski uzorak, za razliku od svoje modne konkurentice kraljice Letizije, koja se često pojavljuje u takvim komadima. Britanski modni kritičari konstatirali su da bi ih i Catherine trebala uvrstiti u svoj odjevni repertoar jer je ovaj plisirani model midi kroja baš osvježio njezin stil.

Suknja brenda Zara, 79,90 kuna
Suknja brenda Zara, 79,90 kuna (Foto: Zara)