Jedna, jedina i neponovljiva Céline Dion dolazi u zagrebačku Arenu 5. lipnja 2020. u sklopu "Courage World Tour"! Turneja je počela 18. rujna u Québec Cityju i obuhvaća 100 gradova diljem svijeta.

Europski dio turneje započet će 23. svibnja 2020. godine u Lodzu u Poljskoj. Osim brojnih gradova u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, ova velika glazbena diva održat će koncerte i u Belgiji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Švedskoj, Danskoj, ali i prvi put u Hrvatskoj te na Malti i Cipru.

Objavu dugoiščekivane turneje pjevačica je popratila i objavom novog spota za novu pjesmu Imperfections, koja će biti objavljena na njezinu nadolazećem albumu.

Album Courage izlazi 15. studenoga i to će biti njezin prvi album na engleskom nakon šest godina.
Glazbena diva prije nekoliko dana najavila ga je s čak tri nove pjesme, svakom posebnom na svoj način, a one su već spomenta Imperfections te Lying Down i Courage.

Album Courage izlazi 15. studenoga Album Courage izlazi 15. studenoga (Foto: PR)

Celine Dion odrasla je u skromnoj obitelji, a već kao tinejdžerica počela se baviti pjevanjem. Zahvaljujući svojem talentu, predanom radu i upornosti danas je smatraju jednom od najvećih pjevačkih diva.

Tijekom dugogodišnje akrije prodala je gotovo 250 milijuna albuma. Dobitnica je pet Grammya, dviju nagrada filmske Akademije, sedam Američkih glazbenih nagrada, 20 Juno nagrada (Kanada) i 40 nagrada Félix (Quebec). Osvajanjem nagrade Diamond Award 2004. godine potvrđen joj je status najprodavanije umjetnice svih vremena, a 2016. godine Billboard Music Awards dodijelio joj je nagradu za životno djelo.

Njezino prvo pojavljivanje na TV-u dogodilo se 19. lipnja 1981. godine kada je pjevala u jednom talk showu. Publika ju je odmah prihvatila i svi su bili uvjereni da će daleko dogurati, međutim nitko nije mogao ni zamisliti koliko daleko.

Celine Dion Ma tko bi je prepoznao? Fotografija 14-godišnje djevojčice iza koje se skriva glazbena diva

Scene iz filma Titanik "My Heart Will Go On": Himna ljubavi koju Celine Dion nije željela otpjevati

Njezin glas danas se smatra jednim od najutjecajnijih glasova pop-glazbe, a na njezin glazbeni izričaj utjecali su mnogi glazbeni žanrovi među kojima su pop, rock, gospel, R&B, i soul.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri snimila je 26 albuma (Courage je 27.), a od 2003. do 2007. godine svake je večeri izvodila show A New Day u dvorani The Colosseum u hotelu Ceasars Palace u Las Vegasu za koji je prodala ulaznica u protuvrijedosti od 385 milijuna američkih dolara.

U 52. godini života, osim što i dalje oduševljava svojim vokalnim sposobnostima, Celine Dion je i modna ikona koja redovito oduševljava svojim odvažnim izričajem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju