Petrinjom su u subotu prvi put nakon potresa prošetali mladenci, novopečeni bračni par Katarina Gluvić i Marin Perković. Katarina i Marin prvi su par koji se vjenčao u Petrinji nakon razornog potresa koji je prije dva mjeseca pogodio njihov grad.

Nakon svega što smo prošli, sada smo presretni, kažu mladenci Katarina i Marin koji su vjenčane fotografije snimili u središtu njihova razrušenog grada. Snažna je to simbolika kako ljubav pobjeđuje sve nedaće, pa i onda kada se sve oko nas ruši. Vjenčanje su planirali poslije Božića, odnosno prije Nove godine, ali potres je promijenio sve planove.

Potres im je bio još veći stres jer je Katarina trudna.

Odmah nakon potresa odveo sam Katarinu u auto i odvezli smo se tristo kilometara od Petrinje. Vratili smo se nakon dva tjedna. To je grad u kojem smo odrasli, proveli svoju mladost, izlazili, tu smo se i upoznali. Tu ćemo i ostati i nastaviti živjeti, rekao je Marin.

Slika nije dostupna Iznenađenje na vjenčanju o kakvom mladenka Barbara iz Petrinje nije ni sanjala

Slika nije dostupna Zimska svadba na Korčuli: "Vjenčanica" na koju se odluči rijetko koja mladenka u Hrvatskoj

Poslije potresa u Petrinji neko vrijeme ništa nije radilo pa tako ni matični uredi, no konačno je došao dan kada su jedno drugom rekli 'da'. Vjenčanje, kojem je nazočila najuža obitelj, održano je u crkvi svetog Ivana Pavla II.

Ljubav je pobijedila sve ono loše. To su samo zidovi, ono što je u nama je bitno, kažu mladenci dok promatraju ruševine svoga grada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju