Četvrti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu" nosi naslov "Ideje, inovacije, inicijative – jedina uloga ili jedinstvena pozicija mladih?", a održat će se u četvrtak, 10. veljače s početkom u 18 sati u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, s live-streamom na Entrio platformi. Panelistice ovog panela bit će Andrea Čović Vidović, Ivana Novoselec i Vedrana Jelušić Kašić, a moderatorice panela su Manuela Šola i Vedrana Likan.

Andrea Čović Vidović je komunikatorica pozivom: vodi odnose s javnošću za Europski parlament od 2013., kad je Hrvatska postala članicom EU-a. Politologinja i lingvistkinja obrazovanjem: na Johns Hopkins School of Advanced International Relations radila je doktorsko istraživanje o odnosu SAD-a i Zapadnog Balkana, u Velikoj Britaniji magistrirala europske politike, u Zagrebu anglistiku i germanistiku. Nekad diplomatkinja na pregovorima o članstvu Hrvatske s Unijom, zatim voditeljica službe za EU u Ministarstvu financija pa načelnica sektora za EU programe i projekte u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava - a još prije toga suradnica u Institutu za međunarodne odnose i razvoj u Zagrebu i voditeljica međunarodnih projekata u UNIQA osiguranju. Govori 7 jezika i prevela je nekoliko knjiga, kao klinka trenirala plivanje u Jadrana u Splitu i najsretnija je u moru; odnedavno se u slobodno vrijeme sve ozbiljnije bavi pjevanjem.

Četvrti panel u sklopu projekta '21 put prema uspjehu' održat će se 10. veljače u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu

Ivana Novoselec je izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, organizacije koja se bavi obrazovanjem mladih lidera, a danas umrežava preko 500 alumna iz raznih sfera javnog života. U neprofitni sektor zakoračila je s upravljačke pozicije u privatnom sektoru. Naime, nakon pozicije savjetnice u tadašnjem Ministarstvu europskih integracija i vanjskih poslova, 2005. s partnericama pokreće i 15 godina razvija prvu domaću savjetodavnu tvrtku specijaliziranu za savjetovanje za razvoj i EU fondove - Razbor (danas Apsolon), gdje se kao direktorica bavila strateškim planiranjem u javnom sektoru. Ivana je po obrazovanju komparatistica i profesorica hrvatskog jezika i književnosti i magistra Europskih studija sa Sveučilišta u Cambridgeu.

Vedrana Jelušić Kašić je članica Uprave PBZ d.d. zadužena za Područje poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo; koordinira društva PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i PBZ-Leasing d.o.o. Vedrana ima više od 20 godina rukovoditeljskog iskustva u međunarodnim financijskim institucijama. Prije PBZ-a, bila je u Deloitteu, a prije toga direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku. Vedrana je izravno vodila više od 40 transakcija u 12 država središnje i jugoistočne Europe. Bila je članica nadzornih odbora u nekoliko prehrambenih i trgovinskih društava u regiji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magistrirala iz područja međunarodne ekonomije i financija na Sveučilištu Brandeis, Massachusetts, SAD. Posjeduje diplomu Financial Times, London, Ujedinjenog Kraljevstva za neizvršne direktore, članove nadzornih odbora.

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu V2": Bliži se treći panel naslova "Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost"

O projektu "21 put prema uspjehu"

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju