Sastojci za cheesecake s jagodama za dvije osobe:
- 125 grama sira mascarpone
- 150 grama jagoda
- 4 tvrda keksa
- 1 limun
- 1 žlica kristalnog šećera
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žlica maslaca
Priprema cheesecakea s jagodama:
- U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunova soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebne tri do četiri minute.
- Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
- Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše i utisnite je na dno.
- Nježno izmiješajte mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
- Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah!
Inspirirajte se i s ostalim slatkim receptima s jagodama:
Dobar tek!