Kultna ljubavna priča o domaćici i slavnom fotografu National Geografica u filmu "Mostovi okruga Madison" rijetko kojoj ženi nije izmamila suze na lice. Za to je između ostalog zaslužna i maestralna glumačka izvedba Meryl Streep, koja 22. lipnja slavi 72. rođendan.

1. Produkcijski studio prvotno je želio za glavnu ulogu uzeti neku mlađu glumicu, ali nisu mogli naći nikoga odgovarajućeg. Majka Clinta Eastwooda predložila je Meryl Streep koja je tada imala 46 godina.

2. Meryl Streep za ulogu se udebljala oko 10 kilograma kako bi što više nalikovala na domaćicu srednjih godina koju je trebala utjeloviti u filmu.

3. Za glavnu žensku ulogu Francescu Johnson natjecala se Jessica Lange, Isabella Rossellini i Catherine Deneuve, koja je u stvarnom životu bila nekadašnja ljubavnica Clinta Eastwooda.

Meryl Streep za ulogu se udebljala oko 10 kilograma kako bi što više nalikovala na domaćicu srednjih godina koju je trebala utjeloviti u filmu.

4. Farma u Wintersetu u američkoj saveznoj državi Iowi, na kojoj je film snimljen bila je zapuštena više od trideset godina prije nego što ju je u potpunosti restaurirala dizajnerica Jeannine Oppewall sa svojim timom stručnjaka.

5. Robert Redford je trebao režirati film i pojaviti se u naslovnoj muškoj ulozi – fotografa Roberta Kincaida.

6. Knjiga 'Mostovi okruga Madison' po kojoj je snimljen film, napisana je za 11 dana. Autor Robert James Waller napisao je rukopis kao dar nekim članovima obitelji, koju su istu pročitali i savjetovali mu da pronađe izdavača. Knjiga je postala bestseller.

7. Redateljeva djevojka Frances Fisher željela je sudjelovati u filmu, samo da bi bila u blizini glumačke dive Meryl Streep koju je vrlo cijenila. Clint Eastwood joj je obećao da će je upoznati, ali kad se pojavila na setu, Meryl je već otišla kuća jer je snimila sve scene.
Citat iz filma \'Mostovi okruga Madison\'
Citat iz filma \'Mostovi okruga Madison\' (Foto: Zadovoljna.hr)
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju