Na hrvatskim kazališnim daskama, malim ekranima i filmskim platnima imali smo priliku vidjeti brojne glumice koje su plijenile pažnju svojim talentom, ali i ljepotom.

Galerija Sanja Vejnović Sanja Vejnović Sanja Vejnović +5 Sanja Vejnović

Zamolili smo vas da nam pomognete odabrati najljepšu hrvatsku glumicu svih vremena, a u konkurenciji je bilo 13 imena - Ana Karić, Sanda Langerholz-Miladinov, Dunja Rajter, Zdravka Krstulović, Mira Furlan, Ena Begović, Alma Prica, Ksenija Pajić, Sanja Vejnović, Bojana Gregorić Vejzović, Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić i Leona Paraminski.

U trenutku objavljivanja ovog teksta, u anketi je sudjelovalo 8258 čitateljica. Najveći broj vaših glasova (2125) dobila je Sanja Vejnović, na drugom mjestu našla se neprežaljena Ena Begović, a na trećem Dunja Rajter.

Sanja Vejnović Sanja Vejnović (Foto: Cropix)

Sanja je rođena 8. kolovoza 1961. godine u Zagrebu. Kao djevojčica se bavila baletom i nikada nije mislila da će se baviti glumom, ali to je promijenio slučajan susret s redateljem Brankom Ivandom u čijem je filmu "Prijeki sud" iz 1978. ostvarila svoju prvu filmsku ulogu.

Sanja Vejnović Sanja Vejnović (Foto: Biljana Gaurina/Cropix)

Nakon završetka srednje škole upisala je studij književnosti, ali naposljetku se ipak posvetila glumi. Ulogu života ostvarila je 2004. godine u filmu "Sto minuta Slave" redatelja Dalibora Matanića. U toj biografskoj drami utjelovila je znamenitu hrvatsku slikaricu Slavu Raškaj s kojom je povezuje nevjerojatna fizička sličnost.

Godinama prije snimanja filma 'Sto minuta slave' bila sam opsjednuta idejom da o gluhonijemoj slikarici napravim film. Iako sam nalazila na razne prepreke i sve je izgledalo kao da neću uspjeti ipak se sve posložilo i film je snimljen, napisala je 2020. na Instagramu, pozirajući uz Slavin autoportret.

Zapažene uloge ostvarila je i na televiziji, a gledatelji Nove TV pamte je iz serija "Larin izbor", "Kud puklo da puklo" i "Čista ljubav".

Na setu serije Larin izbor s Doris Pinčić Sanja Vejnović na snimanju serije "Larin izbor" s Doris Pinčić (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Bez konkurencije: Je li ovo 20 najljepših slavnih žena svih vremena? Marilyn Monroe Elizabeth Taylor Dorothy Dandridge +18 Sophia Loren

Ovo je najljepši supermodel svih vremena po vašem odabiru Cindy Crawford - 1 Cindy Crawford - 2 Cindy Crawford - 3 +21 Cindy Crawford - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju