Meghan Markle je predivan cvijet - doslovno.

Naime, Kraljevsko hortikulturno društvo službeno je imenovalo cvijet vojvotkinjinim imenom.

Cvijet koji je sada poznat pod imenom "Clematis Meghan" je grimizno-ljubičasti cvijet koji cvate dvaput godišnje, prvi put krajem proljeća ili početkom ljeta (otprilike u vrijeme kada će Meghan Markle i princ Harry, prigodno, obilježiti prvu godišnjicu braka), a drugi put najesen.

Cvijet clematis dobio je ime po vojvotkinji Cvijet clematis dobio je ime po vojvotkinji (Foto: Getty Images)

Meghan inače nije prva članica kraljevske obitelji po kojoj je imenovan cvijet. Po kraljici Elizabeti nazvana je prekrasna ružičasta ruža, a princ Louis, sin princa Williama i Catherine Middletone, također ima Clematis (pavitinu) koji je dobio ime po njemu. Isti cvijet u ružičastoj boji dobio je ime po princezi Diani.

Osim toga, u znak sjećanja na preminulu princezu po njoj je imenova i prekrasna ružičasto-bijela dahija. Clematis princeze Katherine purpurne je i bijele boje.

Inače, clematis, klematis ili pavitina jest penjačica koja je pogodna za prekrivanje zidova ili ograda. Biljka najbolje uspijeva na polusjenovitim lokacijama, a odgovara joj umjereno vlažna, humusna i lagana zemlja. Biljku je potrebno redovito i umjereno zalijevati.

Pogledajte i zamiju - zahvalnu biljku koja uspijeva čak i najvećim antitalentima.

Clematis Clematis (Foto: Getty Images)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju