Na sunčanom otoku Hvaru u subotu 22. lipnja 2024. održano je prvo izdanje Hvar Island Salsa Splash Festivala. Organizatorica Irena Viličić okupila je izuzetnu ekipu glazbenika i plesača.

Galerija Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash +3 Otok Hvar, Salsa Splash

Brojna je publika zaplesala u zavodljivim ljetnim ritmovima salse, a u sklopu večeri posvećene plesu i pjesmi nastupili su članovi plesnog kluba Salsa Fusion pod vodstvom Nataše Pavičević te izvrsni plesači Jerko Cvitanić, Nera Kraljević, Tara Thaller i Mateo Cvenić.

Glazbom je oduševio svjetski poznati violinist, Španjolac Miguel Lara, a onda i legendarni bend Cubismo.

Publika je pritom naučila osnovne korake salse, pošto su Hrvoje Rupčić i ekipa demonstrirali kako uživati u ovom predivnom plesu. Događanje je vodila jedna od plesačica večeri – Tara Thaller.

Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash (Foto: Jakov Kaštelanac)

Ovo je prvo izdanje Hvar Island Salsa Splash, u pripremi je nastavak, navela je organizatorica festivala Irena Viličić.

Pošto se Hvar dosta promovira kao party destinacija, navodi Irena Viličić, u suradnji sa Turističkom zajednicom organizirala sam Hvar Island Salsa Splash Festival. No, to je ujedno uvod u malo veći festival za 2025., gdje bismo pokazali da je ples na otvorenom također dio kulture te nam može pružiti veliko zadovoljstvo.

Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash (Foto: Jakov Kaštelanac)

Naime, Viličić, koja već godinama radi na Hvaru u sektoru turizma, smatra da Hvaru treba ovaj tip zabave, jer ima puno gostiju koji žele tako nešto.

Smatram da Hvar može biti meka kulture, u sklopu velike party scene po kojoj je ova destinacija poznata, naglasila je.

Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash (Foto: Jakov Kaštelanac)

Publiku su oduševili Hrvoje Rupčić i Cubismo, čiji je glazbeni izričaj poznat upravo po salsi. Osim njih, poseban izričaj ima i Španjolac Miguel Lara, svjetski glazbenik na električnoj violini. Konstantno putuje i nastupa, a ovo mu je bio jedan od nastupa koji će održati na našoj obali ovo ljeto.

Prvi Hvar Island Salsa Splash najavljuje uvođenje kulture plesa na naš sunčani otok te nastavak ove glazbene priče i sljedeće godine.

Otok Hvar, Salsa Splash Otok Hvar, Salsa Splash (Foto: Jakov Kaštelanac)

Salsando - 3 Salsando: 10 stvari o treningu koje će zanimati one koji ne vole teretanu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju